To je to što me zanima!

Vozili smo novi Megane: Koje adute krije francuski kompakt?

Najznačajniji Renaultov model naslijedio je dobar DNK s Kadjara i Espacea. U prodaju starta s cijenom od 119.000 kuna, pet dizelskih i četiri benzinska motora
Vidi originalni članak

U prodaji je punih 20 godina, a njegove prethodne tri generacije prodane su u više od 6,6 milijuna primjeraka. Impresivna brojka s obzirom na to da u ovom segmentu dominiraju njemački narodni automobili Golf i Astra.

Kako bi se i dalje mogao nositi s opakom konkurencijom, novi Megane je naslijedio dizajnerske smjernice i brojne tehnologije s većih modela. Karoserija mu je u dužinu narasla za 64 mm, no istodobno je spušten za 25 mm pa izgleda agresivnije nego ikad. Takav je i na cesti - vižljast i okretan u gradu, a na autocesti dovoljno brz da u lijevom traku ne morate previše gledati iza sebe.

Veliki odmak u odnosu na prethodnika načinjen je po pitanju zvučne izolacije, ugrađena su deblja stakla i dodatne brtve, a povećana je i količina ispune ispod haube. Inspiraciju za unutrašnjost Renaultovi inženjeri potražili su u kokpitu zrakoplova: na središnjem dijelu kontrolne ploče dominira digitalni zaslon koji podatke o brzini i ostale informacije prikazuje u žarkim bojama, dok je na središnjem grebenu digitalna instrumentna ploča na kojoj možete upravljati svim važnijim funkcijama automobila.

Sjedala su mekana i udobna, ali i dodatno oplemenjena bočnim profilima. Popis novih tehnologija zaista je impresivan, no većinu ćete dobiti tek u bogatijim paketima opreme (ukupno ih je šest). Za očekivati je kako će najprodavaniji biti model s 1.5-litrenim dizelašem i drugim paketom opreme ZEN (stoji 124.900 kuna). Za početak prodaje Renault nudi 3000 kuna popusta i financiranje uz 0% kamate.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • sansun 16.02.2016.

    mogli ste staviti jos koju sliku a ne ovako. meni je tak svejedno francuz il svabo kad bi netko dijelio besplatno. ne kuzim tu zaludjenost prema VW, osobno su mi pretvrdi, nema uzivanja u voznji.

  • sansun 16.02.2016.

    mogli ste staviti jos koju sliku a ne ovako. meni je tak svejedno francuz il svabo kad bi netko dijelio besplatno. ne kuzim tu zaludjenost prema VW, osobno su mi pretvrdi, nema uzivanja u voznji.

  • alfa romeo stelvio 15.02.2016.

    novi talisman je fenomenalan, ovaj mu je na tragu! passat izgleda kao stara baba pored talismana!

Komentiraj...
Vidi sve komentare