To je to što me zanima!

YouTube uz pomoć Wikipedije ide u borbu protiv lažnih vijesti

Susan Wojcicki predstavila je novi dodatak na YouTubeu kojim će uz videa, koja propituju znanost ili iznose teorije zavjere, predstaviti znanstvene tekstove i činjenice s Wikipedije i drugih stranica
Vidi originalni članak

YouTube će kroz nekoliko tjedana uz videozapise početi prikazivati tekstove s Wikipedije i drugih web stranica, pokušavajući na taj način suzbiti lažne vijesti i teorije zavjere, najavila je u utorak izvršna urednica  tog servisa za objavljivanje videozapisa Susan Wojcicki.

Wojcicki je na konferenciji u Austinu u Teksasu prikazala model s "informacijskim znakovima", kojima će se predstaviti alternativna stajališta uz videozapise koji propituju znanost ili iznose teorije zavjere o događajima kao što je slijetanje na Mjesec.

Takve informacije prvo će se pojaviti na temama o kojima postoji značajan broj videozapisa. "Ljudi će i dalje moći gledati videozapise, ali će također imati pristup dodatnim informacijama, moći će kliknuti i vidjeti ih", rekla je Wojcicki.

Nakon poziva raznih političkih zastupnika i skupina za zaštitu medija da YouTube pomogne u zaustavljanju širenja prijevara i lažnih vijesti, lani je tvrtka prilagodila svoje algoritme kako bi promovirala ono što naziva "autoritativnim izvorima".

Iako su na YouTubeu glazba i video igre mnogo popularniji, tvrtki je ove godine prioritet pronaći rješenje za kritike zbog objavljivanja lažnih vijesti i kvaziznanstvenih zapisa.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Blokirani Batina 14.03.2018.

    Bilo je i vrijeme da se malo educiraju ovi polumozgasi koji puse svakakakve gluposti na tom internetu! Ali poznavajuci taj mentalni sklop sad ce i ovo biti neka teorija zavjere :))

  • lopinaizhr 14.03.2018.

    Mislim da srbima nemogu pera odbit...jedina i prava istina je što "oni preko drine" drže istinom.

  • What_A_F... 14.03.2018.

    Wow... Koja borba :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare