To je to što me zanima!

Za milijardu kuna: Rimac u Kini gradi tvornicu baterija i motora

Kina nam je važna jer predstavlja najveće tržište na svijetu za električne automobile, autobuse, kamiona i druga prijevozna sredstva i bilježi najveći rast, rekao je Rimac...
Vidi originalni članak

Rimac Automobili i Camel grupa ugovorili su da će do kraja ove godine u Kini izgraditi tvornicu električnih motora i baterija vrijednu milijardu kuna. 

Za Matu Rimca je to, kako kaže, važan poslovni iskorak za kompaniju jer će nova tvornica biti usmjerena isključivo na kinesko tržište.

- Kina nam je važna jer predstavlja najveće tržište na svijetu za električne automobile, autobuse, kamiona i druga prijevozna sredstva i bilježi najveći rast, rekao je Rimac za Poslovni dnevnik.

U Rimac Automobilima pojašnjavaju da je plan kineske vlade u potpunosti prijeći na električna vozila. 

- Ina se strateški opredijelila prema električnim vozilima te već danas ima u planu transport postupno prebaciti na električni pogon pa smo napravili iznimku za kinesko tržište. Razvoj i proizvodnju za sva ostala svjetska tržišta zadržavamo u Hrvatskoj, ističe Rimac. 

Idi na 24sata

Komentari 90

  • nikluk20 14.03.2018.

    napravi auto od 20000EUR na struju, hrvatski proizvod, dovedi kineze da tu kod nas otvore dvije tri tvornice i neka štancamo za cijeli svijet. ja ću ga prvi kupiti.

  • umjereni pacifist 14.03.2018.

    prodaju li se dionice rimčeve firme? dobro ulaganje.

  • Zeleni_Zub 13.03.2018.

    Cim je nisi izgradio u napacenom rvatistanu vec imas velike sanse za uspjeh

Komentiraj...
Vidi sve komentare