To je to što me zanima!

Zbog ovoga ćete razmisliti hoćete li dijeliti svoje slušalice

Često dijelimo slušalice s drugima, no mnogi ih pritom ne čiste redovito. Glavni problem nije ušni vosak, koji se možda nekima gadi, već bakterije koje se mogu lako namnožiti
Vidi originalni članak

Slušalice su sastavni dio našeg dana, dok putujemo na posao/faks ili ako slušamo nešto na računalu, bez da smetamo one koji se nalaze oko nas. Mnogi od nas pritom i često dijele slušalice, jer naravno da ih nikada nema dovoljno. 

No, kako se čini, to je prilično odvratno. 

Profesorica Kelly Reynolds sa Sveučilišta u Arizoni smatra da dijeljenje slušalica i nije baš zdravo. Za Buzzfeed je ispričala da se na njima mnogu namnožiti bakterije, jer sloj ušnog voska može zatočiti bakterije i pomoći njihovu preživljavanju i množenju. Kaže kako su studije pokazale da slušalice mogu povećati količinu bakterija u ušima za 11 puta. 

Dijeljenje i korištenje tuđih slušalica tako može unijeti nove bakterije u uši i povećati rizik od infekcija, ali i gljivica, prištića... Da bi spriječili razne infekcije, najbolje bi bilo redovito čistiti slušalice prije i nakon korištenja i jednom tjedno ih dezinficirati. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • paulino 05.04.2016.

    Ma bravo, nešto senzacionalno!!!

  • montello 05.04.2016.

    ne dijelim s nkim samo summer sound je u mp3 mom samo za mene

  • joseph_1 05.04.2016.

    to Ivane samo ti mozes bit tak glup da dijeliš svoje slušalice s nekim....svaki malo pametan nebi to radil....

Komentiraj...
Vidi sve komentare