To je to što me zanima!

Zbog zagrijavanja Sunca Zemlji prijete geomagnetske oluje

Zagrijavanje sunca dovelo je do erupcije solarnih baklji i zračnih oluja koje bi mogle utjecati na Zemlju. NASA smatra ovaj događaj najbitnijim u zadnje dvije godine
Vidi originalni članak

NASA je u utorak uočila nevjerojatan fenomen koji bi mogao omesti rad satelita i utjecati na opskrbu strujom na Zemlji. Kombinacija erupcije solarnih baklji, zračnih oluja i koronalnog izbacivanja najveći je astronomski događaj u zadnje dvije godine. Stalnim zagrijavanjem Sunca ovakvi će događaji biti sve češći.

Milijarde tona užarene plazme trenutno je sadržano u zračnim olujama koje će u narednih nekoliko dana pogoditi Zemlju. Očekuju se manji problemi s radom satelita i elektroničkim uređajima zbog elektromagnetskih djelovanja i geomagnetskih oluja. Znanstvenici napominju da će zračni letovi preko polarnih regija biti otežani te da bi ih se trebalo izbjeći. Velike avionske kompanije već su preusmjerile letove.

- Ovo je bilo vrlo dramatično- rekao je za Daily Mail Bill Murtagh, programer i koordinator na NWS-u. Opisao je cjelokupni događaj kao vizualni spektakl.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • justme_1 09.06.2011.

    STO manje znam sretnije cu zivjeti

  • Gatsby 09.06.2011.

    A vidim ja danas mi nešto nije dobro ...

  • Gotovina0110 08.06.2011.

    NASA sad si ti sama sa svojim eksperimentima sve usrala...

Komentiraj...
Vidi sve komentare