To je to što me zanima!

Želite voziti najslavniji auto? Pripremite 40 milijuna kuna

Aston Martin DB5 u originalnom izdanju, baš kao iz filma, bit će ponuđen 15. kolovoza na aukciji tvrtke Sotheby's. Procjene su da bi mogao postići cijenu od 40 milijuna kuna
Vidi originalni članak

Poznata aukcijska kuća objavila je popis za skorašnju aukciju. Najzanimljiviji na listi zasigurno je Aston Martin najpopularnijega tajnog agenta na svijetu, Jamesa Bonda. Riječ je o modelu DB5 koji ima svu opremu koju je imao u filmu.

Ikona koja je obilježila povijest automobilske, ali i filmske industrije proizvedena je 1965. i kroz više od 50 godina promijenila je samo 3 vlasnika, piše Auto start.

To znači da će budući vlasnik dobiti automobil koji ima strojnicu Browning .30, izmjenjivač registarskih pločica, neprobojno staklo, takozvani bušač guma itd...  Iako se nije koristio u filmu, automobil je imao i telefon u vozačkim vratima kako bi Bond mogao komunicirati sa bazom, a tu je bio i skriveni pretinac ispod vozačeva sjedala u kojem je bilo različito oružje.

Sean Connery, glumac koji ga je vozio u filmu James Bond Goldfinger, potvrdio je kako je riječ o iznimnom automobilu kakav i on posjeduje. Stručnjaci tvrde da bi ovaj najslavniji automobil na svijetu vrlo lako mogao doseći cijenu 40 milijuna kuna. 

Inače, slavna kompanija je za film proizvela dva automobila. Jedan je bio za kaskaderske vožnje i scene potjere i taj je morao biti lagan i brz. Drugi automobil su koristili za snimanje interijera i krupnih kadrova i taj je bio opremljen gadgetima. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • sarcasmo 16.06.2019.

    Maminjo ga si kupi dok si reko keks.

  • cirkus od države 16.06.2019.

    Ovo sa tablicama je idealno za ove sa dvojnim drzavljanstvom,a oni si ga mogu i priustit..

  • najindustrijalizovanija 16.06.2019.

    Odlučite se da li je ovo vozilo bilo prikazano u filmu ili nije

Komentiraj...
Vidi sve komentare