To je to što me zanima!

Znanstvenici: Svemir će za 3,7 mlrd. god. nestati, a možda i ne

Japanski i američki astrofizičari kažu da su šanse za gašenje svemira i svega u njemu 50 posto. Drugim riječima, isto tolike su šanse da se to neće dogoditi
Vidi originalni članak

Japanski i američki astrofizičari koji preispituju teoriju o vječnom širenju prostora-vremena smatraju kako bi se svemir i sve u njemu za 3,7 milijardi godina moglo zauvijek ugasiti. Šanse za to su, kažu 50 posto, odnosno jednako toliko šansi je i da njihova teorija nije točna.

- Postoji 50 posto šansi da će se vrijeme zaustaviti za 3,7 milijarda godina, kažu u radu objavljenom na stranici arXiv.org. Smatraju da neke metode i hipoteze, a posebno proizvoljna vremenska granica kojom se izračunava mogućnosti širenja svemira unedogled, naginju zaključku da će se vrijeme jednom zaustaviti.

- Ta vremenska granica ponaša se ustvari kao stvaran fizički događaj, htjeli mi to ili ne, rekao je astrofizičar s kalifornijskog sveučilišta Berkeleyj, Raphael Bousso koji je i glavni suautor radova.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Mihaela ZoranKočiš 04.11.2010.

    pa to moze svatko reci za svasta bas me zanima tko te budale placa

  • akreca 03.11.2010.

    haha 50% da ce se dogoditi a 50% da se nece dogoditi. pa ja to mogu reci za bilo sta sto postoji u univerzumu. znaci mozda hoce a mozda nece. hahahaha rijec mozda ne znaci nista kao ni postotak od 50% za DA i 50% za NE.

  • Twirl 16.10.2010.

    Odlično, kad se to dogodi, ja više nikad neću kasnit.

Komentiraj...
Vidi sve komentare