To je to što me zanima!

Tijekom vježbe evakuirano 150 ljudi iz zgrade GRAWE

Tijekom službene vježbe evakuacije za slučaj požara danas je iz zgrade GRAWE Hrvatska d.d. u Vukovarskoj ulici 5 evakuirano više od 100 ljudi.
Vidi originalni članak

Vježba je odrađena na visokom profesionalnom nivou uz prisustvo vatrogasnih postrojbi, a zbog pozicije na vrlo frekventnoj lokacije privremeno je bio zaustavljen i promet.

Tijekom evakuacije  zgrade GRAWE koristili se i popratna sredstva, poput dimne bombe i panic svjetala, a za potrebu provedbe evakuacije privremeno je bila isključena i struja kako bi se onesposobilo dizalo i kako bi vježba izgledala što stvarnija. Dio zaposlenika koji se zatekao na najvišem, petom, katu iz zgrade je evakuiran pomoću vatrogasnih ljestvi, a ostatak zaposlenika zgradu je napustilo sukladno planu evakuacije u timovima koje su vodili tzv. voditelji timova do zbirnog mjesta.

Vježbe evakuacije zakonom su propisane kako bi u slučaju izbijanja požara osobe koje se zateknu u prostoru mogle, sukladno ovjerenom planu evakuacije, što prije napustiti prostorije u kojima prijeti opasnost po ljudski život ili zdravlje.

Idi na 24sata