To je to što me zanima!

Ukusan i hranjiv doručak svakog jutra za pravilan rast i razvoj

Novom recepturom Nestlé žitarica za doručak smanjen je udio šećera do čak 30 posto te je smanjen udio soli, a povećan udio cjelovitog zrna i kalcija u odnosu na ranije recepture.
Vidi originalni članak

Kampanjom ''Ukusan i hranjiv doručak svakog jutra'' predstavljena je nova, poboljšana receptura Nestlé žitarica za doručak. Poboljšane su nutritivne vrijednosti proizvoda, a sve s ciljem da se ukusan i hranjiv doručak učini poželjnim odabirom dostupnim svakome.

Nestlé će svojom kampanjom nastojati pomoću informacija na prodajnim mjestima te stručnim skupom i angažmanom specijalista pedijatra i nutricionistice kroz medijske nastupe podići svijest roditelja o doručku kao najvažnijem obroku u danu te važnosti pravilne i uravnotežene prehrane za njihovu djecu. Novom recepturom smanjen je udio šećera do čak 30 posto te je smanjen udio soli, a povećan udio cjelovitog zrna i kalcija u odnosu na ranije recepture.

Za pravilan rast i razvoj djece

Koliko su točno doručak te uravnotežena prehrana bogata kalcijem i cjelovitim zrnom važni za pravilan rast i razvoj djece u svom je izlaganju naglasio doc.dr.sc. Milivoj Jovančević, specijalist pedijatar. ''Uravnotežena i prilagođena prehrana bogata vitaminima, mineralima i vlaknima svakako je temelj zdravlja te osnova pravilnog rasta i razvoja djece. Nažalost, u današnje vrijeme zaposleni roditelji sve manje vremena posvećuju prehrani svoje djece, što dovodi do zabrinjavajućeg porasta broja djece s prekomjernom tjelesnom težinom. Kako bi taj negativni trend zaustavili potrebno je u njihovu prehranu uvesti više voća i povrća koji su izvor vitamina te žitarice s cjelovitim zrnom, koje su dobar izvor određenih mikronutrijenata''.

Savjete doc. Jovančevića već dugi niz godina slijedi i poznata glumica i majka Bojana Gregorić Vejzović koja je podržala kampanju ''Ukusan i hranjiv doručak svakog jutra'' te je objasnila da i ona kao i njezina djeca vole Nestlé žitarice jer im one omogućavaju da u vrlo kratkom vremenu konzumiraju doručak koji im daje dovoljno energije za cijeli dan.

Idi na 24sata