To je to što me zanima!

Ususret jeseni na Zagrebačkom velesajmu

Na Zagrebačkom velesajmu od 14.-18. rujna održavaju se sajmovi: MYSTIC, 2. međunarodni sajam alternative, Kolektivne izložbe stranih zemalja i Široka potrošnja
Vidi originalni članak

U okviru Jesenskih sajmova na Zagrebačkom velesajmu od 14.-18. rujna održavaju  se sajmovi:  MYSTIC, 2. međunarodni sajam alternative, zdravog života i graničnih područja znanosti, Kolektivne izložbe stranih zemalja i Široka potrošnja. U  tradicionalnom projektu Zemlje-partner posebno ističemo da je na Kolektivnim izložbama stranih zemalja ovogodišnja Zemlja partner – Poljska, koja će predstaviti svoje gospodarske, kulturne, etnografske i gastronomske specifičnosti. Značaj je još veći uzimajući u obzir činjenicu predsjedanje Poljske Europskom Unijom. Najavljujemo i Bilateralni seminar na temu: „Unaprjeđenje gospodarske suradnje između Hrvatske i Poljske“ koji će se održati 15. rujna 2011. na Zagrebačkom velesajmu na kojem će se održati prezentacija poljskih gospodarskih institucija kao i predstavljanja od strane MINGORP i HGK-e. Očekujemo jako dobre rezultate od ovih susreta budući su predviđeni i individualni susreti hrvatskih i poljskih gospodarstvenika.

Jesenske sajmove otvoriti će gospodin Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske koji ujedno daje punu podršku prijateljskoj suradnji i gospodarskom povezivanju Poljske i Hrvatske.

Mystic 2. međunarodni sajam alternative, zdravog života i graničnih područja znanosti održava se pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba, g. Milana Bandića. Teme kojima se bavi  Mystic uvijek su intrigirale velik broj ljudi, a danas taj broj samo raste, budući se sve više ljudi okreće alternativnim izborima u životu. Mystic je jedini takve vrste u regiji, a moto sajma je ujedno poziv svima da ga posjete: „Uvijek postoji alternativa, samo ju treba prepoznati, prihvatiti bez predrasuda i primijeniti“. 

Što sve možete očekivati na Mysticu - najznačajnijem nekonvencionalnom eventu u regiji: možete dobiti odgovore na mnoga pitanja: Postoji li uopće zdrava hrana? Lijekovi ili priča o obmani? Svijest kao neiscrpan izvor – kako ju kontrolirati? Doći će na svoje svi koji žele čuti više o Tantri. Pitamo se da li uopće postoji zdravo stanovanje? Želite vidjeti kako izgleda Feng Shui na djelu? Paviljon 6 uredili smo upravo po pravilima Feng Shui-ja. Rasvijetlit ćemo misterij Atlantide, pričati o Egzorcizmu i približiti vam tehnologiju za novo doba – Žezla. U subotu popodne na rubu znanosti – druženje rezervirano sa Krešimirom Mišakom. Očekuju vas razne radionice – Bubnjanje; Dah, oda, zvuk i još mnogo drugih interesantnih događanja

Veliku znatiželju izazvati će i koncert gongova i etno instrumenata sa 16. na 17. rujna 2011. koji će se održati pod nazivom „Dobro dolazi“ te će biti upriličena i cjelonoćna, sedmosatna svirka na gongovima - Gong Puju. Kako su najavili sami organizatori – biti će ovo jedinstven događaj.

Program izlaganja koji ćemo uz svu snagu različitosti pod motom "Živjeti bez predrasuda" prezentirati najširoj domaćoj i stranoj javnost obuhvaća sljedeća područja: nekonvencionalna medicina s metodama i terapijama - prirodnim, energetskim, duhovnim; zdrava hrana, makrobiotika, prirodni uzgoj hrane, ljekovito bilje, pripravci i preparati od ljekovitog bilja; dodaci prehrani, joga i stilovi života u suglasju s humanim i prirodnim postulatima, granična područja znanosti te stručna literatura i udruženja. 

Mystic će od 16. – 18. rujna 2011. godine biti središnje međunarodno mjesto okupljanja znanstvenika i stručnjaka iz područja nekonvencionalne medicine iz cijele regije. U Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma uz punu podršku HUPED-a, održati će se 9. hrvatski kongres o suradnji klasične i nekonvencionalne medicine s sudjelovanjem mnogih stručnjaka iz različitih područja konvencionalne i nekonvencionalne medicine.

Tema Široke potrošnja ponovno okuplja domaće i inozemne izlagače iz nekoliko branši, a zahvaljujući svojim sadržajima jednako je zanimljiv širokoj i poslovnoj publici.

Dobrodošli!

Idi na 24sata