To je to što me zanima!

Utrka WE RUN ZAGREB počinje izradom startnog broja

Glumci Duško Modrinić i Mirna Medaković, stand up komičar Ivan Šarić, glazbenici Remi i Shot iz Elementala samo su neki od poznatih i slavnih koji nastupaju na WE RUN ZAGREB
Vidi originalni članak

Glumci Duško Modrinić i Mirna Medaković, stand up komičar Ivan Šarić, glazbenici Remi i Shot iz Elementala, te prvi hrvatski Masterchef Šime Sušić izradili su svoje startne brojeve, a to su učinili i poznati ulični umjetnici i dizajneri Lunar, Zets i Oko Okato.

Dvadeset i dva dana prije utrke WE RUN ZAGREB koja će se održati 1.10. na Jarunu u Zagreb je stigao zadarski glumac Duško Modrinić. Tridesetogodišnji Duško, televizijskoj je publici poznatiji kao Dalmatinac Roko iz T-com reklame za bežični internet, kao glumac u seriji 'Sve će biti dobro', ali i kao voditelj HTV-ova kviza Uzmi ili ustavi. Duško je kao i svi sudionici utrke napravio svoj jedinstveni startni broj putem Facebook stranice. Izradom personaliziranog startnog broja automatski su svi zainteresirani prijavljeni na utrku. Prilikom izrade startnog broja u donje polje upisuje se razlog zašto netko trči. Na svom je BIB-u kao razlog trčanja Duško upisao „Trčim jer je tako brže“. Reklo bi se da je Duško praktičan frajer. 

Izradom startnih brojeva za WE RUN ZAGREB utrku su odlučili podržati i mladi hrvatski ulični umjetnici i dizajneri koji su za ovu priliku kreirali jedinstvene, neuobičajene startne brojeve. Marko Prpić Zets, Slaven Kosanović Lunar i Oko Okato imena su poznatih uličnih umjetnika koji su na sebi svojstven način unijeli dašak kulture u ovaj veliki sportski događaj. Marko Prpić Zets je samostalni umjetnik, slikar, dizajner nakita, osnivač Boonar Studia i jedan od pokretača projekta Boonika, a njegova vizija BIB-a rijetko će koga ostaviti ravnodušnim. Lunar je pak  jedan od pionira zagrebačkog street arta, grafički dizajner i umjetnik, a svoje radove, za koja je primio brojna priznanja, izlagao je u najvećim svjetskim metropolama. Dama u društvu ovih dvaju muškaraca, umjetnica koja se skriva iza naziva Oko Okato, svojim je radom obilježila cijeli Zagreb i skrivene lokacije ukrasila najčešće motivima žena i ptica, te iako najviše voli street art, slika i na tradicionalnim materijalima. Svi oni koji nisu korisnici Facebooka izradu startnog broja mogu napraviti i u Nike trgovinama u Arena centru (1.kat) i City Centru One (1.kat). 

Treninzi se i dalje odvijaju u tjednom ritmu od 18 do 19 sati na sve tri lokacije - utorkom u Varaždinu na stadionu Sloboda, srijedom u Maksimiru, kod male pozornice kraj glavnog ulaza te četvrtkom na Jarunu, kod polivalentnog igrališta. Izradom startnog broja svi zainteresirani prijavljeni su na utrku, a nakon utrke svi trkači pozvani su na izvrstan provod uz nastup glazbene atrakcije Edwarda Maye, te koncert  Elementala. Više informacija o samim treninzima i sve većoj trkačkoj zajednici može se naći na Facebook stranici

Idi na 24sata