To je to što me zanima!

Blogerica Petra iz Australije: 'Padaju nam poslovne ponude'

Hrvatica Petra Konyit zbog ljubavi je preselila u daleku Australiju. Influencerica i poduzetica u 24 pitanja koja izlaze na YouTube kanalu otkrila nam je kako joj tamo izgleda život, kakva je situacija s koronom...
Vidi originalni članak

U Australiji mi se najteže bilo naviknuti na način života. Sve je nekako puno užurbanije i nema kavica usred dana. Navikla sam se viđati s prijateljicama i preko tjedna, a toga ovdje nema, rekla nam je influencerica i poduzetnica Petra Konyit koja je zbog ljubavi preselila u daleku Australiju.

POGLEDAJTE 24 PITANJA S PETROM:

Petra je u braku s nogometašem Josipom Konyitom od 2018. godine, a svoje zaruke i svadbu će dugo pamtiti. Dok se još profesionalno bavila plesom, na CMC festivalu je njezin sadašnji suprug izašao na pozornicu i zaprosio ju dok je plesala za Lanu Jurčević.

Njezin suprug Josip igrao je nogomet u Hrvatskoj, no kada je dobio bolju ponudu iz Australije, odlučili su spakirati kofere i krenuti u avanturu. Petra kaže da joj iz Hrvatske najviše nedostaju pas, obitelj, prijatelji i, naravno, domaća hrana. S obzirom na situaciju s korona virusom, Australija se također nalazi u 'lockdownu'. Petra nam je objasnila kako to zapravo izgleda.

- Slična je situacija kao u Hrvatskoj, samo smo mi još uvijek u karanteni. Naše mjere su još uvijek jednako jake, dok su u Hrvatskoj one popustile. Koliko god smo bili blizu Kini, ipak nismo bili u toliko kritičnoj situaciji. Mislim da je Hrvatsku nekako to više pogodilo nego nas u Australiji - objasnila je Petra. Dodaje kako je u ovom periodu izolacije naučila više cijeniti druženje s bakom i djedom, s prijateljima...

Situacija s korona virusom negativno je utjecala i na influencere. Petra kaže da je puno manje ponuda i poslova, no da se to i dogodilo s drugim sektorima. Smatra kako će nakon ovoga influenceri više početi cijeniti neke bitnije stvari i komunicirati drugačije s pratiteljima. 

- Koliko god smo ostali bez posla, dosta možemo naučiti. Mislim da smo se svi na društvenim mrežama trenutno zbližili i da smo se više posvetili komunikaciji nego samo stvaranju nekakvog sadržaja - objasnila je Petra koju na Instagramu prati više od 45.000 fanova.

Krajem prošle godine i početkom ove godine, Australiju je pogodila još jedna nepogoda. U požarima koji su harali kontinetom, opustošeno je više od 10 milijuna hektara zemlje, stradalo je ili je ozlijeđeno čak milijardu životinja i stradalo više od 25 ljudi. Dok je situacija s požarima trajala u Australiji, Petri je društvo pravila i poznata hrvatska influencerica Sonja Kovač. No, umjesto planiranog razgledavanja i uživanja u čarima Australije, njih dvije su se uključile u spašavanje životinja

- Bile smo više fokusirane na pomoć životinjama, nego na ikakvu zabavu. Bazirale smo se na to da pomognemo i životinjama i ljudima koji su stradali - rekla je. Požari u Australiji su je užasno potresli i, kako kaže, plakala je nekoliko puta jer je obožavatelj životinja i potresle su je situacije u kojima su one, ali i ljudi koji su izgubili kuće stradali.

Cijeli intervju s Petrom Konyit pogledajte na YouTube kanalu 24sata.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • MilanKrković_1 19.05.2020.

    glavo pitanje je dali je zbog ljubavi ili novaca tamo jer mislim da se nebi bas zaljubila u lika i preselila se tamo da je on obični radnik.

  • marjan2 13.05.2020.

    Kod nas fali radnika. Bas nam trebaju ženske ruke.. treba pomest halu na kraju smjene a tijekom dana puniš strojeve..

  • nickkobalt9 13.05.2020.

    joooooooooj zar još.......

Komentiraj...
Vidi sve komentare