To je to što me zanima!

Božićno iznenađenje: Učenici iz Slavonije prvi put u Zoološkom

U akciji 'Secret Santa' učenici petog razreda posjetili su po prvi put Zoološki vrt u Zagrebu. Povodom Božića pripremili su čestitke za djelatnike, koji su ih upoznali sa životinjama
Vidi originalni članak

Tooo! Zoološki vrt. Jedva čekamo, uskliknuli su učenici petog razreda Osnovne škole Hrvatski Sokol iz Podgajaca Podravskih kraj Donjeg Miholjca. To je bila prva reakcija nakon što su iz kapice Djeda Božićnjaka izvukli papirić na kojem je pisao ZOO.

Video redakcija 24sata organizirala je božićnu akciju 'Secret Santa'. U prvoj epizodi Tonia i Dora su vojnoj pilotkinji Mirni Radošević poklonile kuglice koje su same izradile, a ona ih je zauzvrat provela kroz zračnu bazu Lučko.

POGLEDAJTE VIDEO: 

U drugoj epizodi učenici petog razreda posjetili su Zoološki vrt. Većini je to bio prvi susret s lavovima, merkatima, ali i zmijama. Uzbuđenju nije bilo kraja, a prvo na redu je bilo hranjenje morskih lavova. 

- Ekipa, dobrodošli u Zoološki vrt. Drago mi je da smo se uspjeli skupiti. Danas ću biti vaš edukator. Sjajno ćemo se provesti. Vidjet ćete puno životinja i naučiti nešto o njima - rekla je Ivana Kovarik Antonović, zoologinja. Načula je da su im merkati najdraže životinje pa ih je zamolila da ih oponašaju.

- Kukci su im najdraža poslastica. To je kao da vi svaki dan jedete čokoladu - rekla je Ivana.

Upoznala ih je i s dvogrbim devama, a oni su timariteljima dali njihovu najdražu poslasticu - mrkvicu. Nakon toga je uslijedila njihova najgora noćna mora, susret sa zmijama. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Kako je glatka - rekla je Karla, a s njom se složio i Patrik.

- Prije sam se bojala zmija, ali sada kada sam ih vidjela uživo, sprijateljila sam se s njima - rekla je Karla. Vesela ekipa je u znak zahvalnosti zoologinji i timariteljima napravila božićne čestitke. No tu nije bio kraj. Zapjevali su im i hit 'Božić je'.

Reakcije djelatnika Zoološkog na čestitke i pjesmu pogledajte na YouTube kanalu 24sata. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • toni vk 26.12.2019.

    Pa u Osijeku ima najveći Zoo vrt u Hrvatskoj, to je 30-ak km od njihovog sela, tako da sumnjam da su prvi put u ZOO Vrtu.

  • mario2629 26.12.2019.

    Pa isla djeca vidjeti naj vece majmunčine u zemlji,Zagreb je naj vece leglo olosa sve sto je i majka odbacila,dojebalo se u zg.

  • 26.12.2019.

    O bože ljudi. Pa što ako ima zoo u Osijeku? Otišli klinci rađe u Zagreb kad su u onom osječkom već bili. Usput vidjeli i glavni grad i dobro se proveli. Hrvati su toliko jadan narod da baš u svemu vidi negativu. Da otkriju lijek protiv raka garantiram da bi ovdje bilo 90% negativnih komentara.

Komentiraj...
Vidi sve komentare