To je to što me zanima!

'Dečki se lakše skidaju, žene imaju puno više kompleksa...'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Fotograf Denis Butorac (23) od početka svoga rada inspiraciju za fotografiranjem pronalazi u ljudima. Pogledajte još jednu u nizu ljudskih priča iz serijala outanje
Vidi originalni članak

Student Akademije dramske umjetnosti i zaljubljenik u fotografiju, Denis Butorac svojim fotografijama želi prikazati ljepotu i ružnoću ljudskog tijela. Shvatio je kako je za prikazivanje ljudske ljepote odjeća suvišna .

POGLEDAJTE VIDEO: Umjetnički izričaj mladog fotografa

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

'Golo ljudsko tijelo samo je po sebi dovoljno .' kaže Denis.

 

Kod prikaza ljudskog tijela, Denis kaže da voli najviše da ono ostane takvo kakvo doista jeste. Kroz fotografiju nastoji prikazati tijelo na način na koji ga 'prosječan' čovjek ne bi gledao.

 

Kod fotografiranja aktova vrlo je bitna atmosfera t e uspostavljeni odnos između fotografa i modela.

 

Za Denisa je najvažnije da se model osjeća ugodno i opušteno te priznaje kako nikada ne bi tražio od modela ono što sam ne bi htio napraviti. Spontanost i neočekivanost je ono što ga najviše uzbuđuje kod fotografiranja aktova.

 

POGLEDAJTE VIDEO: Denis nam je otkrio na kojem projektu trenutno radi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na pitanje tko se lakše skida pred objektivom uvjereno odgovara muškarci.

 

- To je vrlo vjerojatno zato jer žene imaju više kompleksa - kaže.

 

S druge strane, Denis tvrdi da žena na fotografiji može izgledati diskriminirajuće, jer se to odmah na fotografiji prikazuje kao nešto seksualno , što Denisu nije cilj ni svrha.

 

Za Denisa postoji velika razlika između erotske fotografije i pornografije koju većina zanemaruje pa čak i ne prepoznaje. 'Kod erotske fotografije veći je naglasak na tijelu, a ne na prodaji toga tijela. Njezina svrha je prikazati ljepotu pa čak i ružnoću ljudskog golog tijela.' objašnjava Denis.

 

Osim radova prikazanih u videu, pogledajte i ostale radove na njegovoj Facebook stranici.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • james007 28.08.2015.

    what the f*ck did i just watch ?

  • dedica1 28.08.2015.

    Kako se jadno skupio da mu se ne vidi niti lice. Istina je da su muskarci opusteniji ali ne svi. Neki ipak imaju kompleks zbog pim**ka.

  • lokal patriota 28.08.2015.

    Imamo novog Lupina .On je priznao da je sve probao.Jel i ovaj novi sve probao.Ako nije neka se javi pjevaću kataleniću kada izađe iz zatvora i ima novi foto model.Možda se i zbliže.

Komentiraj...
Vidi sve komentare