To je to što me zanima!

Digli smo dron iznad Velikog Kornata: 12 kamenitih križeva u spomen na heroje vatrogasce

Na Velikom Kornatu prije 14 godina živote je izgubilo 12 vatrogasaca. Vatrogasci iz Tisnog, Šibenika i Vodica više se nikada nisu vratili kući. Ovo je najveća hrvatska tragedija nakon Domovinskog rata...
Vidi originalni članak

Prošlo je 14 tužnih godina od Kornatske tragedije, najveće hrvatske tragedije od Domovinskog rata. 30.8. dan je tuge i žalosti za obitelji, prijatelje i kolege dvanaestorice stradalih vatrogasaca iz Tisnog, Šibenika i Vodica. 13 heroja vatrogasaca od kojih se njih 12 nikada nije vratilo kući nećemo i ne smijemo nikada zaboraviti.

Njima u spomen i sjećanje podignuto je 12 kamenitih križeva na otoku Veliki Kornat.

POGLEDAJTE VIDEO IZ ZRAKA: 12 KAMENITIH KRIŽEVA ZA HEROJE VATROGASCE

Tragedija se dogodila kada je u akciji gašenja požara na otoku Velikom Kornatu, u kojoj je sudjelovalo 13 vatrogasaca, njih 12 poginulo na licu mjesta ili preminulo u bolnicama, a jedini je preživio vatrogasac Frane Lučić iz Tisnog na Murteru. 

Ante, Ivica i Tomislav Crvelin, Josip Lučić, Marko Stančić, Hrvoje Strikoman, Gabrijel Skočić, Karlo Ševerdija, Ante Juričev, Ivan Marinović, Marinko Knežević i Dino Klarić tog 30. kolovoza 2007. zadnji put otišli su na intervenciju s koje se nikad nisu vratili obiteljima.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 19

  • mexpert 31.08.2021.

    kaj su oni tam trebali gasiti ???....kaj se tamo imalo spašavati ????

  • Iveco 13 31.08.2021.

    Eto pravne države.., krivci odgovarali.., bravo Hdz i Plenki🤮🤮🤮

  • feralnaprovi 30.08.2021.

    pa dobro.. frane lucicu.. dobio si pare.. pa zato neces kazes istinu.. jedini si prezivjeli sigurno znas sto je bilo i zasto se gasio krš

Komentiraj...
Vidi sve komentare