To je to što me zanima!

Hrvatska ima 25 godina: Od rata do zemlje s perspektivom

Našoj Hrvatskoj 25 je godina. Na današnji dan 1991. Hrvatski sabor proglasio je odvajanje Hrvatske od SFRJ vodeći se rezultatima referenduma o neovisnosti...
Vidi originalni članak

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Našoj Hrvatskoj 25 je godina. Na današnji dan 1991. Hrvatski sabor proglasio je odvajanje Hrvatske od SFRJ vodeći se rezultatima referenduma o neovisnosti održanog dva mjeseca ranije. Slavlje zbog neovisnosti trajalo je kratko jer je sve zasjenio krvavi rat koji je počeo u ljeto 1991. 

Hrvatska je prvo izborila međunarodno priznanje, a nekoliko godina kasnije, pobjedom u ratu, i slobodu na cijelom svom teritoriju.

Danas, 25 godina poslije, suočeni smo s drukčijim problemima, ali na ovih četvrt stoljeća imamo razloga biti ponosni!

Idi na 24sata

Komentari 37

  • svaki pas ima svoj dan 25.06.2016.

    primitivizam, klerikalizam, pljačka, manipulacija, uništavanje ekonomije, veličanje lažnih mitova i vrijednosti i zaglupljivanje društva, sustavno dokidanje svih civilizacijskih vrijednosti koje je Hrvatska već bila dosegla do 1990. sigurno nije ono što se očekivalo od moderne Hrvatske. umjesto da idemo uzlaznom mi idemo silaznom linijom i krajnje je vrijeme da netko to zaustavi.

  • Preteznovedro 25.06.2016.

    Mladost ginula za slobodu. Koliko je trajala? Dok nas nisu opljačkali i prodali u robstvo EU. Oduzeli nam sve prvom privatizacijom i promjenom zakona o radu jer je tako vodstvo EU htjelo, a naši političari se izborili da njima bude dobro a radnike i poljoprivrednike ogulili do kosti. Da se barem to sranje od EU raspadne što prije. Večina nas nema što izgubiti jer nam je sve oteto. Na današnji dan jedino mogu žaliti sve one koji su dali ono najvrednije za Hrvatsku. Svoje živote.

  • Zlatne.devedesete 25.06.2016.

    Zašto su ljevičari toliko nervozni i pljuju po Hrvatskoj na svakom članku o Danu državnosti?

Komentiraj...
Vidi sve komentare