To je to što me zanima!

Htio prevariti osiguranje: Svoj Porsche 'dokrajčio' je čekićem

Vlasnik crnog luksuznog Porschea imao je prometnu nesreću. U njega se zabio kamion. No, nakon nesreće šteta na Porscheu nije bila tako velika kao što je vlasnik prijavio...
Vidi originalni članak

Mark Smith vozio je crni Porsche u tunelu u okrugu Doncaster (Velika Britanija). Gužva nije bila velika, kao ni brzina, no bijeli kombi u vlasništvu okruga udario je u stražnji kraj Porschea. Sve je izgledalo kao uobičajeno zabijanje zbog nepažnje i manjka kontrole na vozilom, a Mark Smith je za popravak automobila, najam zamjenskog vozila i pretrpljenu bol i ozljedu tražio vrtoglavih 100.000 funti.

POGLEDAJTE VIDEO: Mark Smith tražio je veliku odštetu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Istražiteljica prevara osiguranja, Kate Sibley posumnjala je da nešto nije u redu, kad je uočila velike razlike između izjave vozača Smitha i vozačice kombija. On je tvrdio da je šteta golema, a vozačica kako ga je slabije udarila. Fotografije stražnjeg kraja automobila išli su u korist vozačevoj izjavi, no ne zadugo.

POGLEDAJTE VIDEO: Pokušaj prevare ipak su uspjeli razotkriti na vrijeme

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mark Smith držao se svojih tvrdnji, no sve se promijenilo kad su istražitelji odlučili dobro proučiti snimke nadzorne kamere. Utvrdili su kako je vozač bez razloga naglo zakočio, ne bi li se kombi zabio u njega. No to nije bilo sve, na snimci je jasno i kako su posljedice udarca puno manje nego na fotografijama koje je Smith dostavio kasnije.

Istražiteljica Sibley kaže kako veća šteta nego što je prvotno izgledalo nije ništa neobično. Naime, prevaranti često svoje automobile dokrajče - čekićem!

Više ovakvih sadržaja potražite na intheboxtv.info

Idi na 24sata

Komentari 21

  • nikluk20 20.06.2016.

    sljedeći put će gledat da nema nadzornih kamera :P

  • _l_ 20.06.2016.

    ovaj članak mi je tako poučan da mi je žao što sam ga uopće čitao

  • _l_ 20.06.2016.

    ovaj članak mi je tako poučan da mi je žao što sam ga uopće čitao

Komentiraj...
Vidi sve komentare