To je to što me zanima!

Hvala svima! Nora (4) krenula na robota, nada se da će hodati

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nora ima osmijeh od uha do uha. Oduševljena je i samo pita kad će opet ići na robota, rekao nam je Norin tata Denis Kuserbanj iz Zagreba. Djevojčica se liječi terapijom koja je vrlo skupa
Vidi originalni članak

Nora (4) ima spastičnu cerebralnu paralizu te joj je utvrđena stopostotna invalidnost donjih ekstremiteta. Unatoč stalnim vježbama te silnom trudu njezinih roditelja i terapeuta, Nora još ne može samostalno sjediti, stajati ni hodati.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Njezini roditelji stoga su otvorili humanitarnu akciju “Norin prvi korak” kako bi prikupili novac za robotsku neurorehabilitaciju na robotu Lokomatu u Poliklinici Glavić u Zagrebu.

Odmah nakon objave u medijima dobri ljudi počeli su uplaćivati donacije za Norine terapije.

- Od srca hvala svima koji su pomogli. Dosad smo uspjeli prikupiti oko 60.000 kuna. Prema prvim projekcijama koje su nam dali, prva tri mjeseca terapije trebala su stajati oko 65.000 kuna. Budući da su malo pojačali terapije te je stavili odmah na Lokomat i na još dva uređaja, čini se da će račun za ta tri mjeseca ipak biti nešto viši - kaže nam Denis.

Nakon prvih dvanaest tjedana, Noru će pregledati liječnici Poliklinike kako bi procijenili njezin napredak te odlučili o daljnjim terapijama.

- Ako se pokaže da joj terapije pomažu, naravno da planiramo nastaviti s njima i dalje. Nadamo se da će joj terapijama dovoljno ojačati trup i da će steći stabilnost kako bi napokon sama prosjedila i napravila prve korake - optimističan je Denis. Nora je na terapije krenula već u ponedjeljak. U poliklinici vježba četiri puta u tjednu po četiri sata na dan.

- Zasad smo jako zadovoljni. Iako su terapije prilično naporne, Nora sve podnosi kao prava mala lavica i ništa se ne žali. Daje sve od sebe i nadamo se, vjerujemo, da će joj se sav trud isplatiti - priča Denis.

Donacije mogu skupljati do 14. kolovoza 2018.

Broj računa na koji možete uplatiti donaciju za malu Noru je: HR9723600003511959769

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Nisamfrajer 31.05.2018.

    Drzi se misu mali predivni.Uspjet ces u inat ovima sto mogu a nedaju.😘😘😘😘😘😘😘😘

  • belzebuba 30.05.2018.

    Hvala bogu

  • bolnaistina 30.05.2018.

    Jedan saborski zastupnik godišnje drž.proračun košta 1.000.000,00 kn. A ništa ne rade i doprinose, a ova djeca mogu biti izlječena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare