To je to što me zanima!

Juraj Šebalj: 'Nekad treba i prekršiti prometno pravilo i voziti brže od ograničenja...'

Pretjecanje kamiona, neodgovorno ponašanje vozača koji ne poštuju privremenu regulaciju te nepropisno uključivanje na glavnu cestu samo su neki od prekršaja vozača u ovoj epizodi...
Vidi originalni članak

Nemoj dubiti u toj lijevoj traci! Ako je ograničenje 60 km/h i ako si se odlučio na pretjecanje, nema veze, vozi se i 70-80 km/h kod pretjecanja i što prije se vrati u traku svog smjera, objasnio je Juraj Šebalj novu zanimljivu situaciju iz druge epizode nove sezone tko je kriv?

POGLEDAJTE VIDEO:

Pretjecanje kamiona, neodgovorno ponašanje vozača koji ne poštuju privremenu regulaciju te nepropisno uključivanje na glavnu cestu samo su neki od prekršaja vozača u ovoj epizodi...

- Neiskusan vozač misli da ne postoji ništa u mrtvim kutevima, ali on to samo ne vidi. Iskusan vozač vidi i pješake i druge automobile, šlepere... - komentirao je tako Šebalj situaciju kod nesreće prilikom uključivanja na glavnu cestu. Profesor je pokušao pronaći opravdanje za neodgovornog vozača, ali su ga Juraj i Maria brzo 'srezali'. Sljedeća situacija odnosila se na pretjecanje.

- Morate minimalan broj sekundi biti u suprotnoj tj lijevoj prometnoj traci - objasnio je Šebalj, a onda se naša ekipa dotaknula i daltonizma u prometu pa smo saznali da čak 8% muškaraca i 1% žena u Hrvatskoj ima daltonizam. Za kraj smo se malo 'naživcirali' oko konstantnih radova na cestama.

- Nemam problem s tim što su radovi, problem mi predstavlja to što su označeni radovi na cestama, a radnika nigdje - zaključio je Šebalj. Tko je kriv? gledajte svake srijede u 12:00 na YouTube kanalu 24sata te ostalim digitalnim platformama.

 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Prekobicnjak 15.03.2024.

    Mene svi preticaju i ne ljutim se ništa..

  • cobi 14.03.2024.

    Svakodnevno naiđem na nekog pacijenta i poludim npr na nekoj cesti blizu grada kolona,ja idem s posla ,osoba vozi ispod dozvoljene brzine.Na to sam naišao x puta.I kad se raščisti obiđem auto,a unutra žena!

  • Smoke_on_the_Water 14.03.2024.

    Ako vozilo u desnoj traci vozi oko dozvoljene brzine +/-5 km/h zašto bi ga pretjecao lijevom trakom brzinom većom od dozvoljene 15-20 km/h na sat? Dozvoljena brzina je određena zbog uvjeta na tom dijelu ceste a ne  koliko tko može ili treba brzo voziti. 

Komentiraj...
Vidi sve komentare