To je to što me zanima!

Kako prepoznati lažljivca? U bajci o Pinokiju ima i istine

Magistrica psihologije, Antonia Ćosić, otkrila je kako možete prepoznati lažljivca. A bajka o Pinokiju ipak nije samo 'priča za laku noć'. Pogledajte u videu na YouTube kanalu 24sata i Videoteci 24sata
Vidi originalni članak

Lažljivce je teško prepoznati. Statistika kaže da u životu prepoznajemo samo od 45 do 65 posto lažljivaca, a magistrica psihologije i novinarka Antonia Ćosić podijelila je neke detalje u neverbalnoj komunikaciji lažljivaca. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Ako se koncentriramo na oči lažljivaca vidjet ćemo da oni žmirkaju 30 do 40 puta u minuti - rekla je Antonia. 

Također, čini se da bajka o Pinokiju nije samo bajka jer lažljivcima zaista naraste nos. 

- Mikroistraživanja su pokazala da nos zaista naraste, ali za jedan milimetar - kaže Antonia Ćosić.

U prijašnjoj epizodi naučili smo kako prepoznati sviđamo li se osobi pored sebe ili nas, ipak, ta osoba ne simpatizira. Antonia nam je otkrila da će osoba vrlo vjerojatno imati potrebu raditi nešto s ustima ako joj se sviđamo, pa makar to bilo i obično pušenje cigarete. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

U prvoj epizodi vertikalnog serijala 'Što te muči?' Antonia savjetuje što napraviti kada nam se ne sviđa odnos u krevetu s partnerom. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Antonia Ćosić odlučno je htjela studirati psihologiju čak i ako to znači pauziranje prije fakulteta. Na to, na kraju, nije bilo potrebe, a kada je svoju karijeru okrenula u smjeru novinarstva, nije zaboravila 'na prvu ljubav'. 

- Nije mi problem pomoći kolegama i prijateljima kada imaju neki problem. Na taj način ostajem u toku s psihologijom - priznaje Antonia. 

Njezinu priču o uspjehu pogledajte u serijalu 'Moja priča'. 

Pogledajte video:

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mrTrobec 23.11.2023.

    lako

Komentiraj...
Vidi sve komentare