To je to što me zanima!

Kako preživjeti ljetne vrućine? Pomoći će 8 čaša vode dnevno

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Vremenske prognoze nagovještavaju vrlo visoke temperature, zato vam donosimo potreban režim kako bi te temperature s lakoćom mogli podnijeti
Vidi originalni članak

Visoke temperature mogu se negativno odraziti na vaše zdravlje a koža može patiti, zato se pridržavajte osnovnih savjeta.
Imajte na umu da po ovakvom vremenu ne izlazite bez boce hladne vode.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

S obzirom na jačinu ljetnog sunca preporučljivo je kremu za sunce koristiti svakodnevno, pogotovo ako morate biti na otvorenom u periodu između 11 i 15 sati. Svakako izaberite kremu s minimalnim faktorom 15 te sa zaštitom od UVA i UVB zračenja.

Nemojte čekati da ožednite kako biste posegnuli za čašom vode. Hladite organizam vodom neovisno o tome bavite li se nekom aktivnošću ili ne. Izbjegavajte zaslađena, alkoholna i pića s kofeinom jer uz njih gubite dodatnu tekućinu.

Bavite li se fizičkom aktivnošću, probajte je obavljati u ranojutarnjim ili ranovečernjim satima kad je temperatura podnošljivija. Tuširajte se mlakom vodom, jer iako je ledeno hladnoj vodi teško odoljeti, njome ćete poboljšati krvotok i tako pojačati znojenje.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • PATRICIA 27.06.2017.

    Dnevno unesem oko 2l tekucine,a mozda i vise.Evo i sad pijem kamilicu:))

  • poetična 26.06.2017.

    A nije samo dosta natociti se vode..treba i nešto prozracno obući. .kakav šeširek na glavu da sunce ne cvrlji tjeme i čelo. .i naravno ugrijano tijelo ne utočiti onako u hipu u hladnu vodu

  • 26.06.2017.

    I jedna pivica:-))

Komentiraj...
Vidi sve komentare