To je to što me zanima!

Kakva ste osoba? Saznajte što vaša boja kose govori o vama

Uvijek su postojali brojni stereotipi kada je u pitanju prirodna boja kose kod žena. Plavuše su se redovito smatrale glupima, crvenokose temperamentnima, a brinete atraktivnima
Vidi originalni članak

Iako vjerujemo da su to samo pretpostavke, ljudi ipak često stvaraju prvi dojam o osobi na temelju njihove boje kose. Kao što se prema izboru glazbe koju volite ili po vašem načinu odijevanja, može odrediti vaša osobnost, isto je i kada je u pitanju vaša kosa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Istraživanja su pokazala da neke pretpostavke mogu biti itekako istinite. Naime, boja kose nastaje od tvari koja se zove melanin, a koji se proizvodi u korijenu dlake od skupina stanica melanocita. Melanin se sastoji od dvije vrste čija kombinacija stvara boju kose svakog pojedinca.

Neki znanstvenici ističu da ukoliko obojite svoju kosu u drugačiju boju od prirodne, to će utjecati na vaše ponašanje i s vremenom ćete poprimiti osobnosti osobe s takvom određenom bojom kose.

Idi na 24sata

Komentari 279

  • 13.12.2016.

    Nemam šampona ni vode, a kosa i brada koje su boje?.. zmkm!.:):))

  • Defiant 13.12.2016.

    Zar nije ljudim fascinantno kakve gluposti se serviraju u ovakvim člancima i zar nitko nepomisli kad svako malo vidi što tvoji dlanovi, oblik lica. Kosa, nokti, duljina prstiju, horoskop itd... govori kakva si osoba. da se nemože sve poklopiti i da je ovo ispunjavanje rupa u novinama? Barem na karti smo u Europi, jel moguče da to neko još vjeruje ili čak piše, dobro za novine vjerujem, sve za pare, al opet toliko trivijalno glupo i nedokazivo....?!

  • Cukrena 13.12.2016.

    Boju kose je lako promijeniti dok neke druge stvari puno teže idu..

Komentiraj...
Vidi sve komentare