To je to što me zanima!

Libanonka hrvatskih korijena: 'Od srca vam hvala na pomoći'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Diana Meheik rođena je u Zagrebu ali je veliki dio svog života provela u Libanonu. Poznavanje arapskog jezika ponukalo ju je da pomogne izbjeglicama u snalaženju
Vidi originalni članak

Diana svakodnevno dolazi na Glavni kolodvor u Zagrebu i pokušava doći do izbjeglica kako bi im pomogla da se snađu u svojoj ruti po Europi. Sebe ne smatra junakinjom, ali voli pomagati drugima. 'Svi smo mi ljudi', kaže Diana.

POGLEDAJTE VIDEO: Dianina priča

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Neprestano dobivaju nove informacije, i kako kaže Diana, teško se snalaze. Zbog toga ih ona upućuje na arapskom kako i gdje moraju ići. No, često je i ona sama zbunjena jer ni ona sama ne zna koje su informacije točne.

 

'Ne znamo uvijek kada su granice otvorene a kada zatvorene, pa im ponekad nažalost ne mogu pomoći', kaže Diana.

 

'Shvatila sam da Hrvati imaju veliko srce jer nastoje pomagati izbjeglicama. Jedino što je meni prednost je to što znam i hrvatski i arapski pa mogu direktno komunicirati s njima na njihovom jeziku.' iskrena je Diana.

 

POGLEDAJTE VIDEO: Apel koji je Diana poručila svima u Hrvatskoj

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 123

  • mislim_razmislim 20.09.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Borko Maestro Borkic 20.09.2015.

    Treba dati uvijet kako se može uć i integrirat u EU a to je prelazak na kršćanstvo i odbacivanje svega što je povezano sa dekadentnom sotonističkom religijom kao što je islam ! Možda grubo zvuči ali to je jedini izvorni problem ! Gdje god su ti sotonisti tu je nered i rasulo od Čečenije do Nigerije gdje god su nastanjeni ti antikristi !

  • Borko Maestro Borkic 20.09.2015.

    Nije mi jasno šta misle ovi muslimani da će ih čekat posao na zapadu :) :) :) Potrošit će to para što su imali i u roku od pola godine bit će deportirani jer nema toga posla što oni znaju radit . Eventualno da ima neki genijalac među njima on će ostat a ovi nepismeni čobani će čelom nazad jer u evropi su se prestale čuvat ovce ima pola stoljeća .

Komentiraj...
Vidi sve komentare