To je to što me zanima!

Juraj kao džubox: Otpjevao sve hitove od Robića do Severine

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U svega sedam minuta, Juraj je za potrebe videa 'Evolucija hrvatske glazbe' obradio hitove poznatih domaćih pjevača i pjevačica poput Ive Robića, Josipe Lisac, Tajči, Miše Kovača, grupa Magazin, Crvena jabuka
Vidi originalni članak

Mladom Juraju Vivani iz Vinkovaca ideja za video s pregledom domaće popularne glazbe stigla je sasvim spontano.

- Vozio sam se u vlaku iz Vukovara gdje sam svirao na ulici kao ulicni svirač i razmišljao sam što bih zanimljivo mogao snimiti za svoj kanal, a da nije samo jedna obična pjesma. Prvo mi je na pamet pala ideja da bi mogao napraviti miks pjesama, zatim da bi mogao to otpjevati na taj četveroglasni a capella način i zadnja mi je sinula ideja da bi to mogla biti baš evolucija, kronološki poredane pjesme po desetljećima, kazao nam je Juraj. U genijalnom videu, Juraj nam pokazuje kako se hrvatska glazba razvijala od 1900. godine pa sve do danas. 

Juraj je sve otpjevao u višeglasju, a video složen najviše od refrena poznatih pjesama, nazvao je 'Evolucija hrvatske glazbe'.

- Sam audio sam snimio u svega dva sata dok mi je na snimanje pojedinačnih videa, šišanje između svakog i montiranje samo jednog videa, otišlo jedno cijelo popodne. No, najviše vremena oduzelo je biranje pjesama, raspisivanje glasova, aranžiranje i uvježbavanje za što mi je trebalo oko mjesec dana, kazao je Juraj. Student Muzičke akademije u Zagrebu ističe kako su ga reakcije na video ugodno iznenadile.

- Reakcije su i više nego odlične, iznad mojih očekivanja. Svi su me nahvalili i jako mi je drago zbog toga. Sretan sam što se i drugima sviđa moj video, tvrdi Juraj. U svega sedam minuta videa, Juraj je obradio hitove (uglavnom refrene) poznatih domaćih pjevača i pjevačica poput Ive Robića, Josipe Lisac, Tajči, Miše Kovača, grupa Magazin, Crvena jabuka itd.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 20.11.2017.

    sve hitove u 7 minuta?

  • bajaog 20.11.2017.

    Bez obzira na kiks u naslovu svaka cast na videu. Odlican izbor pjesama i izvedba.

  • Prki600 20.11.2017.

    Od 1900. do 1949. ,pa vi nadmašujete sami sebe svakim slijedećim člankom.Pa zar ovo baš nitko niti ne pogleda prije objave.

Komentiraj...
Vidi sve komentare