To je to što me zanima!

Masakr u Austriji: Ubila svoje troje djece, mamu, brata i sebe

Policija je u kući u austrijskom gradiću Schildberg zapadno od Beča pronašla šestero mrtvih. 35-godišnja žena ubila je svoje troje djece stare između 7 i 10 godina...
Vidi originalni članak

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Predblagdanski ugođaj u pitoresnom gradiću Schildberg u pokrajini Donja Austriji, u predgrađu St. Pöltena pretvorio se u zonu sumraka. Policija je u obiteljskoj kući pronašla šest mrtvih tijela. 

Kako su izvijestili austrijski istražitelji, žena (35) ubila je svoje troje djece - djevojčicu (7) i dva dječaka (9 i 10), svoju majku (60) i brata (45). Prema prvim informacijama, svima je pucala u glavu, a na kraju je ubila sebe.

- Zločin kakav se ne pamti u našem kraju. Starija braća išla su s mojom djecom u školu. Bilo nam je čudno što danima nisu došli na nastavu, a nitko nije obavijestio učiteljicu i ravnatelja - govori susjed ubijenih.

Kako ih danima nitko nije viđao, susjedi su pozvali policiju. Prizor ih je zaprepastio. Cijela kuća bila je u krvi. Ni najstariji policijski inspektori ne sjećaju se da su išta slično vidjeli u svojoj profesionalnoj karijeri.

- Najgore je što je pobila djecu. Ne znam što su joj oni krivi - šokirano je govorila prodavačica iz obližnje prodavaonice. Dodaje kako je ženu koja je počinila nezapamćen zločin znala viđati kako šeta po susjedstvu, a tu i tamo bi, kaže, kupovala u njezinoj trgovini.

Motiv zločina nepoznat

Što se točno dogodilo, znat će se nakon očevida. Situacija je još čudnija jer je sve oko kuće djelovalo idilično. Bila je ukrašena, a na vratima je bio obješen adventski vjenčić.

Na mjesto masakra došao je i austrijski državni odvjetnik. Policija je zatvorila ulicu. Cijeli su dan pokušavali posložiti slagalicu strave.

- Ne znamo gdje je nabavila pištolj ni što je bio okidač za ovakav zločin. Puno je tu nejasnoća - rekao je glasnogovornik policije.

Psihijatar Reinhard Haller kaže da žene koje su sklone depresiji znaju počiniti zločin smisleći kako ubojstvom svoje najmilije vode na neko bolje mjesto. Heller kaže kako u očima ubojice ubojstvo najbližih djeluje kao altruističan čin. Osoba situaciju u kojoj se nalazi smatra beznadnom i ne želi više produljivati patnju i agoniju svojih najdražih, ali i sebe same. Samoubojica želi ostaviti sve loše za sobom i zajedno sa žrtvama otići u "bolji svijet".

Međutim, Haller ne isključuje mogućnost da je žena iz Austrije patila od psihičkih bolesti zbog čega je mogla počiniti ovaj stravičan čin.

Mirna i povučena obitelj

Gdje je otac djece, nitko nije znao reći, neki kažu da su ga viđali, ali nitko nije znao gdje je bio u vrijeme krvoprolića. Obitelj se u naselje doselila prije godinu dana. Brzo su se prilagodili novoj sredini. Bili su mirna obitelj. Uselili su se u kuću u kojoj su nekad bili apartmani. No čime su se oni točno bavili, susjedi ne znaju.

U video vijestima pogledajte i:

- Potresna ispovijest Ave Karabatić: Stari trener me oteo i htio silovati

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Vozač preživio pad u 100 metara duboku provaliju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Kako prepoznati je li piletina svježa

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Žena u Austriji ubila cijelu obitelj pa sebe

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- HDZ ruši Milana Mandića, a on dijeli kondome učenicima

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Svađa obitelji Salaj oko Božićne priče

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nives Celzijus postala glumica u HNK

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Hajduk dao otkaz treneru Marijanu Pušniku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 46

  • blondie8 02.12.2016.

    možda to ona i nije napravila, tu su živjeli tek godinu dana, da nisu bježali od nekoga....moga je to napraviti i njezin suprug...sadašnji ili bivši....

  • Fighter for Justice 02.12.2016.

    Nije im se svidalo u Austriji pa su odselili na drugo mjesto! To nemoze napraviti normalan covjek! Pocivali u miru!

  • realno_031 02.12.2016.

    UZAS!

Komentiraj...
Vidi sve komentare