To je to što me zanima!

Mitska bića koja zastrašuju, a bili smo uvjereni da ne postoje

Zmajevi, vilenjaci, kiklopi, sirene i druga mitska stvorenja postoje samo u pričama, ali ima i nekih koja su zaista postojala. Mnogi autori knjiga i filmski scenaristi iskoristi su ih kao inspiraciju i popularizirali
Vidi originalni članak

Premda su slavni hobiti iz knjiga i istoimenog serijala filmova Gospodar prstenova proizišli iz glave JRR Tolkiena, ipak imaju neku podlogu i u stvarnosti. Na indonezijskom otoku 2003. godine pronađeno je devet ljudskih lubanja čiji je promjer tri puta manji od prosječnog današnjeg čovjeka. 

Zmajevi su mitska bića koja zastrašuju svojom pojavom i vatrom pale sve pred sobom. Najsličniji zmaju su komodski varani, ogromni gušteri koji mogu doseći i do 150kg, a njegov izumrli predak megalania je mogao doseći i do 7m i 650kg.

POGLEDAJTE VIDEO: Mitska bića koja su zaista postojala

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Kraken je divovsko čudovište koje izgleda kao lignja, a postalo je popularno zahvaljućuji Disneyevom serijalu Pirati s Kariba. Najduža pronađena lignja je imala čak 12metara. Amazonke, snažne žene ratnice, dio su mnogih filmova i serija. Zaista su pronađeni grobovi žena ratnica koje su i pokapane sa oklopom i oružjem.

Moby Dick je bijeli kit ulješura i glavni lik iz istoimene popularne knjige. Premda je većina knjige čista fikcija, kit naziva Mocha Dick uhvaćen je 1830. godine nakon što je preživjeo mnogo pokušaja lova i godinama velikom silinom napadao brodove i borio se s kitolovcima.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • DALMATINKA 22.05.2016.

    naravno da postoje eno ih u saboru

  • montello 22.05.2016.

    čudovišta postoje u hdzu

  • Oblivion 22.05.2016.

    Naši političari su također "mitska" bića koja "zastrašuju" evo jednog takvog: http://prnt.sc/b6z0ho

Komentiraj...
Vidi sve komentare