To je to što me zanima!

Ne možete ih utješiti! Bebin plač ovisi o mjestu rođenja

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Svi smo upoznati s vrlo čestim plakanjem beba, ali ponekad i frustrirani jer ne znamo kako im pomoći, odnosno kako zaustaviti te silne suze. Dok neki možda misle kako plaču bez razloga, zanimljiv razlog itekako postoji
Vidi originalni članak

Znanstvenici su dokazali kako bebin plač ima poveznicu s mjestom rođenja djeteta. Kod beba Hrvata je zanimljivo to da su grčevi u prvog djeteta izraženiji nego oni u drugog ili trećeg, što znači da je roditeljima s vremenom sve lakše.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bebe u Velikoj Britaniji, Kanadi i Italiji u prosjeku plaču najmanje tri sata dnevno ili oko 180 minuta. Za Njemačku znanstvenici tvrde da nije svaka beba jednaka, pa se može dogoditi da plače samo pola sata na dan, a ima i onih koje plaču i do pet sati svaki dan.

U Italiji plač beba vrhunac doseže s navršenih šest tjedana. Tada dijete svakog dana plače u prosjeku dva sata. Bebe u Danskoj ne plaču pretjerano, baš kao i u Japanu. Razlog toga se skriva u tome što su tamošnji roditelji opušteniji i sigurniji.

Stručnjaci zato naglašavaju kako je najbitnije ostati smiren jer plač bebe ovisi o raspoloženju njenih roditelja.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • IDS=HDZ=SDP=HSS=HNS=MOST=ZZ 09.04.2017.

    koji znanstvenici i koje istrazivanje. posto sam priustvovao na puno porodaja u istoj klinici i ni na jednom nije bilo jednako glasno

  • rosethorn 09.04.2017.

    hahaha...,a ja pomislila da je bitno dal' je beba rođena u lijevoj ili desnoj rađaoni :-)))

  • oubrad99 09.04.2017.

    Nemate nista novije,pa ponavljate vijesti drugi put ovaj mjesec? Mizerija od portala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare