To je to što me zanima!

Nikola je od rođenja u kolicima, ali od hokeja ipak ne odustaje

Nikola Štulić iz Zagreba rođen je sa Spinom bifidom zbog koje je od svog rođenja nepokretan. Iako je u kolicima, Nikola se cijeli život aktivno bavio različitim sportovima. Sada igra hokej na sanjkama u klubu "Mrge"
Vidi originalni članak

POGLEDAJTE VIDEO:

Hokejaš u kolicima Nikola: "U mom životu zbilja vrijedi da sport zbližava ljude" I To sam ja!

Nikola cijeli svoj život provodi u kolicima. Iako cijeli život ima nije mogao hodati, to ga nije zaustavilo da se posveti sportu i da trenira sportove cijeli život. Sport ga, kako kaže, zbližava s ljudima, oplemenjuje dušu, a isto tako sport je jedinstven zbog odnosa sa suigračima.

 

Hokej na sanjkama je paraolimpijski sport koji se u Hrvatskoj pojavio prije četiri godine. Klubu pod nazivom „Mrge“ Nikola se pridužio prije dvije godine, jer je još od prije volio taj sport. 

- Ne možete cijeli život prosjediti u kolicima ne radeći ništa jer to nije dobro za vaše fizičko zdravlje, ali ni za psihičko, rekao je hrabri Nikola koji se cijeli život bavi sportom i od njega ne odustaje. Danas je Nikola član hokejaškog kluba na sanjkama, a osim što mu sport pomaže fizički, u njegovom životu on je zaslužan i za dobre odnose s njegovim suigračima, prijateljima, trenerima i roditeljima. 

Nikola je još jedan dokaz da se upornost isplati, a nada se kako će njegova priča potaknuti i druge.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • DALMATINKA 12.06.2017.

    svaka vam cast hrabri čovječe samo ste dokazali da i mi u kolicima nismo gradani drugog reda puno zdravlja i srice vam zelim

  • Koko.Re 12.06.2017.

    Bravo!!

  • Špijun90 12.06.2017.

    Bravo za Nikolu drzi se nema predaje

Komentiraj...
Vidi sve komentare