To je to što me zanima!

Novi trend kod djece zaludio je svijet: Kako se igra 'spinner'?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Donedavno Pokemoni, sada tzv. "fidget spinner". Igračka koja je zaludila djecu širom svijeta nije zaobišla ni Hrvatsku. Ta naizgled beskorisna igračka, tvrde neki stručnjaci, puno je više od toga...
Vidi originalni članak

Dok neki stručnjaci tvrde da spinneri služe poboljšanju koncentraciju djece s posebnim potrebama, kao što su poremećaj pažnje ili ADHD, za djecu koja pate od anksioznosti i djecu s autizmom, drugi se ne slažu s time i tvrde da je to još uvijek bez znanstvenih pokrića i dokaza.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Oni su ubrzo odbacili ovu teoriju jer ne postoje znanstveni dokazi koji bi potvrdili da je tzv. "Fidget Spinner" nešto više od popularne igračke. Inače, nekoliko škola u SAD-u već je zabranilo primjenu ove igre u učionicama, a dodatna je opasnost što djeca ne obraćaju pažnju na promet hodajući po ulici pa mogu i stradati.

 

Idi na 24sata

Komentari 80

  • fantazist 31.05.2017.

    Pa dok roditelji kupuju svakakve gluposti, ponuda će pratiti potražnju

  • _Varešak_ 31.05.2017.

    Još jedna u nizu glupih igrački.

  • 31.05.2017.

    Joj vidi ove dusebriznike u komentarima...Svi su imali puno bolje djetinjstvo i sve sto danas izade je lose i "zatupljuje".Zapravo ljudi vole govorit kako stvari zatupljuju samo da bi drugima dokazali kako su oni pametni.Svi se sada prave kao da je ovo prva igracka koja je ikad iazasla...Eto,a sada vas profesore ostavljam da pricate o tome kako je vase djetinjstvo bilo puno bolje te kako vi niste zatupljeni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare