To je to što me zanima!

Plivao ispod slapa i u jednom trenutku nestao je pod vodom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Odmah nakon dojave o nestanku na teren je izašlo šest HGSS-ovaca. Nakon dva sata potrage izronili su tijelo nesretnog mladića (29) s dubine od 4,5 metara
Vidi originalni članak

Mladić (29) u subotu je s prijateljima bio na raftingu na rijeci Mrežnici. Oko 13.30 sati plivao je ispod slapa te u jednom trenutku nestao ispod površine vode i potonuo.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

On se zajedno s kolegama po dolasku čamcima do obale uputio plivajući prema sredini rijeke i slapu. S njim su u rijeci plivali i kolege s raftinga. Njima je pogled bio usmjeren prema drugoj obali, kamo su plivali, tako da nisu vidjeli trenutak u kojemu je njihova prijatelja zadesila nevolja ni da je potonuo ispod površine vode. Ubrzo su primijetili da je nestao. Odmah su u pomoć pozvali HGSS.

Voditelj HGSS-ova tima ronioca Željko Baćurin rekao je da je po dojavi o nestanku na teren izašlo šest HGSS-ovaca. Oni su pretraživali dio rijeke ispod slapa gdje su prijatelji posljednji put vidjeli mladića. Potraga nije dugo trajala.

Oko 15.30 sati ronioci su pronašli beživotno tijelo mladića na dnu rijeke na dubini od oko 4,5 metara te ga izvukli na obalu. 

Policija je na mjestu nesreće napravila očevid i o nesreći obavijestila Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu. Uzrok smrti znat će nakon obdukcije. Sumnjaju da je mladiću pozlilo.

HGSS-ovci su već imali posla na Mrežnici i ranijih godina. Tako su u srpnju 2014. godine nekoliko dana tražili 38-godišnjaka iz Zagreba koji je na Mrežnici bio na kajakarenju.

On i još četvorica kajakaša ispali su iz svojih kajaka na slapu te su uspjeli doći do mirne vode, ali je jedan kajak zapeo na slapu. Muškarac ga je, kao najiskusniji među njima, pokušao iščupati, ali ga je voda podvukla pod slap i više nije isplivao. Kako bi izvukli tijelo ispod slapa, HGSS-ovci su vrećama s pijeskom preusmjerili dio toka rijeke.

 
  

Idi na 24sata

Komentari 18

  • vila velebita 06.06.2018.

    Srela sam ih tog dana ranije kad su spustali čamce u vodu. Dobar dio njih je vec bio poprilicno pijan. Čak sam im i rekla da ce se netko utopiti ako tako nastave. Ljudi ne shvacaju da rijeka nije bezazlena i onda dolaze u svakakvom stanju.

  • nogometni_fan 03.06.2018.

    Ekipi je trebalo 45 min da pozovu 112, decko je bio jedan od 4 osobe koje su plivale prema slapu, bio je pretposljednji, utrkivali su se do slapa, kada su preostala trojica došla do slapa shvatili su da jedan fali i umjesto da ga krenu tražiti čekali su da se pojavi..znam o čemu pričam, bio sam tamo..poanta je da dečka nema, pokoj mu duši lako, saučešće roditeljima i supruzi, a sve ostalo je nebitno

  • buksa091 03.06.2018.

    znaci citajte: NAKON raftinga je isao PLIVAT... U trenutku kada se utopio nije imao veze sa RAFTINGOM!

Komentiraj...
Vidi sve komentare