To je to što me zanima!

Posljednji Srbin u Hrvatskoj i Broj 55 su najbolji naši filmovi

U novoj filmskoj kritici koja izlazi na YouTube kanalu 24sata, Srđan Cvitan, poznatiji kao Osvrtnik, preporučio je svoje omiljene hrvatske filmove i uspješnice naše kinematografije
Vidi originalni članak

Ne mogu vjerovati da smo mi uspjeli napraviti jednu finu trash komediju smještenu u zombi apokaliptičnu budućnost i da je tako dobra atmosfera. Imamo lijepu satiru unutra, poruku, glumci su fantastični, ne mogu dovoljno nahvaliti taj film, rekao je Srđan Cvitan poznatiji kao Osvrtnik o filmu 'Posljednji Srbin u Hrvatskoj'.

POGLEDAJTE VIDEO:

U novoj filmskoj kritici koja izlazi na YouTube kanalu 24sata, Osvrtnik je preporučio svoje omiljene hrvatske filmove i uspješnice naše kinematografije. Na njegovoj listi našao se i film 'Broj 55', hrvatski ratni film čiji je redatelj Kristijan Milić. Radnja filma bazira se na istinitom događaju iz 1991., a u javnosti je predstavljen kao prvi akcijski film o Domovinskom ratu.

- Ne mogu reći da je film vrhunski, vidi se da je bilo ograničenja u budžetu, ali je jedinstven. Nisam vidio ništa nalik tome kod nas - objasnio je svoj izbor Osvrtnik. Objasnio je također da 'Broj 55', u odnosu na seriju 'Nestali', koja ima istog redatelja, ima puno više akcije pa su gledatelji to očekivali i u seriji.

POGLEDAJTE ŠTO OSVRTNIK KAŽE O SERIJI NESTALI:

A kada govorimo o uspješnicama hrvatske kinematografije, ne možemo ne spomenuti film iz 2004. godine 'Ta divna splitska noć'. U filmu scenarista i redatelja Arsena Antona Ostojić glumio je i hrvatski pjevač i 'kralj funka' Dino Dvornik.

- Film je rađen u crno-bijeloj tehnici pa sve djeluje još dramatičnije nego što je. Portretirana je gruba splitska realnost koja je okružena drogom i to je lajtmotiv koji se provlači kroz cijeli film - objasnio je.

Koji su se još filmovi našli na Osvrtnikovoj listi pogledajte na YouTube kanalu 24sata.

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 47

  • Hijode la Munja 06.03.2020.

    Posljednji Srbin je toliko loš film da sam ga gledao 15 minuta i spasio se gašenjem istoga. Naša akademija je izgleda toliko jadna da je i to šta je najbolje na nivou sapunice. Ne boli to šta se netko igra pa nešto zaigrani napravi. Boli to što su to ljudi sa akademije i u uvodnoj špici se ne može ne vidjeti logo Havca. Koje hrpe love za koju hrpu bljuzge se tu bacaju. Čista i legalna pljačka. Kaže trash, pa snimaj si trash za svoje pare. Školuju te 25 godina i onda ti daju pare da to snimiš. Pa nije to škola za djecu sa posebnim potrebama?!

  • goc 1808 06.03.2020.

    Posljednji srbin..... Jedan od najboljih filmova???? Wtf Pa ja sam ga nakon 15 minuta ugasio i nastavio gledat nickelodeon sa djecom..... Katastrofa....

  • jopajopica 06.03.2020.

    Broj 55 možda kao film je dobar... Ali da je istinit baš i nije...

Komentiraj...
Vidi sve komentare