To je to što me zanima!

Prvi Hrvat 'navijač': Cure me obožavaju, a dečki mi zavide

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Josip Merlak je prvi hrvatski muški cheerleader. Bavi se cheerleadingom više od deset godina u timu Livi i vrlo je uspješan u tome. Iza sebe ima i zlatna odličja
Vidi originalni članak

Josip Merlak (20) iz Čakovca jedan je od najboljih europskih cheerleadera . Osvaja brojna odličja, kako s timom tako i na individualnim nastupima. Prvak je Hrvatske i brojnih europskih natjecanja i kupova. Posjetio je mnoge zemlje i vratio se ponosan u Hrvatsku sa zlatom. Unatoč zadirkivanju okoline , Josip nikada nije odustao od tog sporta koji mnogi smatraju 'ženskim'.

Ovo je još jedan pozitivan primjer ljudske priče iz serijala outanje.

POGLEDAJTE VIDEO: Poticajna sportska priča muškog cheerleadera

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Na snimanju, ekipi se pridružio i gradonačelnik Bandić koji je mladog cheerleadera s radošću podržao .

 

O navijačicama postoje brojni filmovi i serije, ali u Hrvatskoj je to još uvijek relativno mladi sport koji se posljednjih godina masovno razvija. Josip od početka svoje karijere trenira u čakovečkom klubu Livi u kojem je omiljen.

 

POGLEDAJTE VIDEO: Josip govori o razlici u sportu između Hrvatske i Amerike

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Marljivo trenira s djevojkama, ali i individualno. Kondicija, gimnastika, istezanje... sve su to neizostavni dijelovi Josipovog treninga. Kako kaže, bilo je mnogo padova i teških situacija, ali iz njih je izašao samo jači nego prije. Nikad nije poželio odustati od tog sporta.

 

POGLEDAJTE VIDEO: Dijelovi atraktivnih nastupa Josipa i njegovog tima Livi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Društvo ga često zadirkuje i ne poštuje zbog toga što je cheerleader, ali njega to ne smeta. Naprotiv, daje mu još veći poticaj za radom i uspjehom.

 

U klubu trenira s djevojkama. To mu predstavlja samo prednost , jer kako on kaže, obožavaju ga jer je jedini muškarac među njima. 'Dečki su često zavidni, jer lovim cure za guzice. Ali mnogi mi i čestitaju.', kaže Josip.

 

POGLEDAJTE VIDEO: Josip govori o ozlijedi koja ga je sputala dan prije europskog kupa

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Cheerleading iziskuje mnogo truda, odricanja i znoja. Treninzi su naporni , za njih je potrebna fizička sprema, ali trud se na kraju uvijek isplati. Josip je to dokazao svojim odličjima na koje je ponosan.

 

Kako kaže, u budućnosti se i dalje planira baviti plesom .

Idi na 24sata

Komentari 82

  • što stariji to bolji 04.09.2015.

    Ženkast malo grde face

  • ッi シ 04.09.2015.

    mali je super cool :))) video sam Livi par puta u Becu I u Zadru super su I on! samo dalje!

  • Tanya_2 04.09.2015.

    Dragi Josipe, svaka ti čast na svemu što radiš, neki od nas znaju koliko je truda potrebno da se to nauči. A vi ostali kojima je samo stalo do tračeva i priča da li je gay ili nije, i koje ne zanima tema priče, nego samo nečiji privatan život, pošto je očito da nemate svoj, nađite si neku drugu grupici pa se tamo druškajte i tračajte. Josipe vidimo se ponovno na slijedećoj sezoni, ti znaš gdje je tvoja ekipa! Drži se!

Komentiraj...
Vidi sve komentare