To je to što me zanima!

Prvi vampir bio je Hrvat: Osam Istrijana odrubilo mu je glavu

Hrvatska ima brojne legende o mističnim bićima koja su se nalazila na ovim prostorima. Vampiri, vještice i neraspadnuta tijela svetaca neke su od legendi ovih prostora. Oprez, zaledit će vam se krv u žilama!
Vidi originalni članak

POGLEDAJTE VIDEO:

Mistična bića iz Hrvatske I Pazi ovo!

Vampiri, vještice, neraspadnuta tijela - to su samo neki od misterija koji su u prošlosti potresli Hrvatsku. Hrvatska ima prvog zabilježenog vampira u povijesti - Jure Grando iz Istre spominje se u povijesnim knjigama kao prvi vampir koji je hodao zemljom.

 

Jeste li znali da je prvi vampir na svijetu bio Hrvat? Jure Grando iz sela Kringe u Istri prvi put se spominje u povijesnim knjigama kao vampir koji je plašio mještane 16 godina nakon što je umro. Osim Granda se u Hrvatskoj pojavilo još mističnih bića - vještice, vodenkonje i neraspadnuta tijela svetaca.

>>> Dobrodošli na 24sata Chill - opustite se i zabavite se! Ako vam se svidjela ova epizoda serijala "Pazi ovo!" obavezno lajkajte video i pretplatite se na naš kanal: http://bit.ly/24sata-chill-subscribe

Idi na 24sata

Komentari 64

  • ljepi 28.06.2017.

    Ma ne, prvi je bio negde u Poljskoj, sa svoja dva tri sina je ubijen od strane seljana, delovi tela su razbacani po grobu, grob je van seoskog groblja bio smesten. Okrenuti su bili na sve strane sveta, znaci razbacani. Ali tragom pisanja te knjige, nekog amerckog pisca, istrazivaca, koji je ujedno naveo da je to i jedna od redjih srpskih reci u engleskom jeziku - vampir, kaze da su najjace crne magije sveta, srpska crna magija i vudu magija. Ta srpska crna magija, juzni deo Srbije, je inace vrlo delotvorna, vecina ju je i iskusila bar jednom u zivotu (moja porodica, Bosna, takodje, moje komsije itd. - zametnuti nokti i kosa ispod ulaznog praga u kucu i slicno). Ma to je uzas. Ti podaci o poljskim vampirima sezu do 14 veka negde. Otuda i od tada krece prica o vampirima, ali se autor najvise zadrzava na toj srpskoj crnoj magiji i tamosnjem vampirizmu.

  • scythe 28.06.2017.

    Ne znam tko je bio prvi, ali dobro znamo tko je bio najveći krvolok u Hrvata ...

  • chevichejs 28.06.2017.

    I prvi i posljednji samiraji su bili hrvati

Komentiraj...
Vidi sve komentare