To je to što me zanima!

Sklonište Dumovec: 'Otta sad želi udomiti dvadesetak ljudi'

Ako uspješno prođe resocijalizaciju, sklonište Dumovec izabrat će mu novog udomitelja. Početkom travnja je izgrizao četvero ljudi, a sad kažu da je dobar i miran prema strancima
Vidi originalni članak

Već nam se javilo dvadesetak potencijalnih udomitelja za Otta. Taj će udomitelj kod nas proći i školovanje i naučiti kako živjeti i raditi s njim, rekao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba u čijem je sastavu i Sklonište za nezbrinute životinje Dumovec. Pas Otto koji je u Zagrebu početkom travnja izgrizao četvero ljudi trenutačno boravi u tom skloništu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Miran je i dobar pas. Kućicu smo mu smjestili u ograđeno dvorište kako bi imao dovoljno prostora za šetnje. To mu jako godi i uživa na proljetnom suncu. Na početku smo željeli da zadobije naše povjerenje, a sad vidimo da je miran i kad mu priđu stranci - rekao je Skok. No, još uvijek postoji mogućnost da ga eutanaziraju.

- Vjerujemo da će ovaj proces donijeti dobre rezultate, no tek što s njim prođemo resocijalizaciju, testirat će ga Hrvatski kinološki savez i tada ćemo znati je li riječ o opasnom psu - rekao je. I ako Otto to zadovolji, Skok kaže da ni tada sa sigurnošću ne mogu reći da pas neće ponovno ugristi. 

U SKLONIŠTU DUMOVEC Otto je izašao iz karantene: 'Trenutačno uživa na suncu...'

Idi na 24sata

Komentari 27

  • beiv 26.04.2019.

    Ima jedna izreka koja kaže da je našla krpa zakrpu.

  • 26.04.2019.

    Tu i tamo samo gricne !

  • rearea22 26.04.2019.

    Otto sretno

Komentiraj...
Vidi sve komentare