To je to što me zanima!

Slovenci postavljaju još jednu panelnu ogradu kod Preseke

Nakon što su postavili metalne ograde na graničnim prijelazima s Hrvatskom, Bregana-Obrežje i Macelj-Gruškovje, Slovenija ih je krenula postavljati i na graničnom prijelazu Preseka-Središće ob na Dravi.
Vidi originalni članak

Ograde se podižu kako bi zaštitile ljude i njihove imovine u slučaju još jednog migracijskog vala. Prema informacijama iz slovenskog MUP-a postavljanje panelne ograde na graničnim prijelazima s Hrvatskom trebale bi biti smještene u ukupnoj dužini od 27,5 kilometra, i to na području  Murske Sobote PU, PU Maribor, policije Celje, PD Novog Mesta…

POGLEDAJTE VIDEO: Postavljena ograde kod Preseke

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osim panelnih ograda Slovenija je postavila i 183,5 kilometara žica za usmjeravanje migranata uz svoju granicu s Hrvatskom. Riječ je o nužnom i privremenom rješenju koje će policiji omogućiti učinkovitu zaštitu granice u slučaju ponavljanja velikog migracijskog vala kakav se dogodio 2015.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • walterzenga 27.10.2016.

    MUP nema ni ljudstva za patrole u istočnoj Slavoniji pa im dolaze zaštitari, ide jedan policajac i dva zaštitara u ekipi. Hr ima jako dobru opremu za nadzor, noć ne može pomoći migrantima, ali ne znam da li imamo dovoljno komada za cijelu granicu. najgore je što nema političke volje ni naredbe da se zaustavljaju "izbjeglice" i tjeraju nazad nego se samo upućuju na prave koridore "prema Njemačkoj". sve je isto kao i lani, ta vođeno je istim ljudima. Hrvatska nema obranu, mi smo biće oguljene kože, bit ćemo zatrpani neidentificiranim Arapima i crncima, to ne može biti dobro.

  • kupres0001 25.10.2016.

    Nesto se gadno kuha,a nase glavonje izgleda boli racku,mozda njima to i treba,poznati su to lovci u mutnom

  • sol 25.10.2016.

    Neka presele kineski zid!

Komentiraj...
Vidi sve komentare