To je to što me zanima!

Šokantna snimka: Dva dječaka od pet godina tukla se u ringu

Objavljena je šokantna snimka na kojoj se dva petogodišnja dječaka međusobno udaraju u glave tijekom meča tajlandskog boksa. Snimka je mnoge zgrozila, prvenstveno zbog toga što se bore malena djeca
Vidi originalni članak

Dva dječaka - Gampan u crvenim hlačicama i Biggop u plavima, tukli su se u ringu kao uvod u glavne borbe večeri u provinciji Roi Et na Tajlandu. Dječaci su se borili bez kaciga koje bi im čuvale glave te su jedan drugoga energično udarali rukama. Video borbe snimio je boksački trener Yutapoom Kunseuk.

- Dugo se bavim poslom trenera i drago mi je vidjeti da se maleni dječaci bave ovim sportom. Međusobno su se dosta udarali, ali ovo je sport i sigurni su - rekao je Kunseuk.

Naglasio je kako su dječaci ostali prijatelji i nakon meča te kako će imati uspješne karijere.

Ovaj stil borbe veoma je popularan na Tajlandu i dio je tradicijskog nasljeđa ove zemlje. Često je jedan od načina za dobru zaradu mladićima iz ruralnih sredina. Po meču mogu zaraditi i do 1600 kuna po borbi.

No tajlandski boks je i veoma opasan za djecu. Akademici i liječnici se zalažu za to da se uvede pravilo po kojem djeca mlađa od 15 godina ne bi smjela sudjelovati u tim borbama. Kao razlog za zabranu navode povećani rizik od oštećenja mozga.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 23.08.2018.

    Ovaj sport je u Thailand-u nažalost veoma rasprostranjen i ima navodno kulturnu povjesnu podlogu, koja vuče porijeklo još iz navodno sedmog stoljeća.Dalje je po legendi je thailandski borac Nai Khanom Tom 1775 je pobjedio deset birmanskih agresora sa rukama i nogama samo.Nažalost, ovaj sport je u biti jedan projekat, a u Bangkoku u najvećem Muay-Thai stadionu zarađuju po igri neki milione, a 10 ili 40 euro po borbi, dečki kada počnu tek u prosjeku, a to se na čast piše dečkima kao pod parolom "brinuti se o obitelji" Lomovi kosti kod Thaiboxa nisu uopće rijetki. Medicinski timovi koji su odlazili ispred društva za zaštitu djece te su doista zaključili i dokazali kako kod djece koja su učestovala u ovom sportu dolazi do sindroma kao nakon saobraćajnog udesa,Ovakova djeca, borci koji dobijaju udarce imaju problema zamijetiti detalje i koncentrirati se kasnije u procesu učenja te pamćenja uopće. Ulozi su veliki, cijela mašinerija iskorištava tu djecu, koja bukvalno poradi turističke atrakcije i pljeska publike ignorira činjenicu da se radi o iskorištavanju djece i izglaganju jako opasnim udarcima, ponekada i po život.Nitko ne želi prekinuti mogućnost zarade pa se ovi dječaci osjećaju čak i počašćeni, jer ne moraju ako au siromašni ući u krug prostitucije, koja je također vrela točka na raspravame onih koji smatraju da tu mogu nešta učiniti.Nikoga u ovoj zemlji ne zanima niti to, niti da im je zabranjeno klađenje,te dok si dečki udaraju glave netko se sa strane zarađuje novac

  • Munjeigromovi_1 23.08.2018.

    Nista od matematickog fakulteta !

Komentiraj...
Vidi sve komentare