To je to što me zanima!

Matija je visok samo 119 cm i predstavljat će nas na OI u Riju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Matija Sloup (19) iz Kutine bacač je kugle i diska. Plasirao na Paraolimpijske igre. Za sebe kaže kako ga visina od 119 centimetara nikad ni u čemu nije sputavala
Vidi originalni članak

Nikad se ne bih mijenjao, meni je ovako super. Nikad nisam patio što nisam viši, a to mogu zahvaliti svojoj obitelji, prijateljima i djevojci, koji su me uvijek u svemu podržavali, kaže Matija Sloup (19), paraolimpijac iz Kutine.

Za sebe kaže kako ga visina od 119 centimetara nikad ni u čemu nije sputavala, pa čak ni u bavljenju sportom i osvajanju brojnih medalja. Matija je pravi primjer da se apsolutno sve može kad postoji jaka volja. Sasvim slučajno počeo se baviti atletikom i odmah se zaljubio u taj sport . Nakon što je tri godine aktivno vježbao u teretani, na nagovor prijatelja prošle godine došao je na trening atletskog kluba “Odisej” u Kutini. Bacio je kuglu, zapanjio trenere i ostao.

- Došao sam sasvim spontano, pogledati malo kako oni treniraju . Uzeo sam kuglu i bacio je, a treneri su vidjeli veliki potencijal u meni. A i meni se toliko svidjelo da sam ostao trenirati. Sad sam bacač kugle i diska u kategoriji nižeg rasta - priča nam Matija.

POGLEDAJTE VIDEO: Matija s lakoćom osvaja natjecanja

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iako trenira samo godinu dana, osvojio je već neka velika natjecanja, skupio pozamašnu kolekciju medalja i ostvario impresivne rezultate. Matija je europski juniorski prvak i viceprvak u bacanju diska na IWAS svjetskim igrama u Sočiju u Rusiji. Na prvenstvu Hrvatske osvojio je srebrnu medalju, a na Svjetskom prvenstvu u Dohi u Kataru osvojio je četvrto mjesto u bacanju kugle i ostvario status vrhunskog sportaša. Time se plasirao na Paraolimpijske igre u Rio de Janieru iduće godine.

- Sad sam fokusiran samo na to. Cilj mi je biti najbolji i uzeti medalju u Riju - ambiciozan je Matija. Dodaje koliko mu atletika, ali i pobjede znače.

- Nakon djevojke, mogu reći da mi je atletika druga ljubav. Najveću motivaciju dobivam od samog sebe. Volim vidjeti kako napredujem i kad uspijem u onome što si zacrtam . A kao sportaš vidim taj potencijal u stalnom napretku - kaže Matija.

Treninge ima šest puta tjedno , a uz to još od tri do četiri puta vježba u teretani. Osim toga, student je i prve godine Ekonomskog fakulteta u Kutini. Uz mnogobrojne obveze, uvijek nađe vremena i za druženje.

- Sve se može kad se hoće. Rasporedim si vrijeme i sve stignem . I trenirati, i učiti, i družiti se s prijateljima i djevojkom - kaže dodajući da odmora i zezancije nema jedino kad mu traju pripreme koje su itekako intenzivne. Kao osoba nižeg rasta, kaže, nikad se nije razlikovao od vršnjaka ili se osjećao manje vrijednim.

- Nikad me nitko nije odbacivao. Svi su me uvijek prihvaćali takvog kakav jesam. Izrazito sam društven, volim izlaziti i lako sklapam prijateljstva. Zbog dobrog prihvaćanja okoline nikad nisam imao nikakav kompleks - priča Matija.

Izrazito je ponosan na sve što je postigao, a svim mladim sportašima savjetuje da ustraju.

- Imali invaliditet ili ne, nikad ne odustajte . Iako je teško, ako imate cilj, uspjet ćete - kaže.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • KikaBrut 18.12.2015.

    Bravo.

  • Filomena 17.12.2015.

    samo naprijed matija ! točno, nije visina bitan za bacanje kugle i diska već tehnika i ljubav prema atletici. sretno!!!

  • Šmeker 16.12.2015.

    Samo hrabro naprijed.

Komentiraj...
Vidi sve komentare