To je to što me zanima!

Talijanski liječnik Giron (85) iz mirovine u borbu s koronom...

Anesteziolog i profesor je spreman vratiti se u operacijsku salu i pomagati svojim kolegama. Rođen je u Padovi, a svoje djetinjstvo je proveo u Veneciji. U mirovini je od 2010. godine
Vidi originalni članak

Ravnatelj bolnice u Padovi me pitao može li računati na mene. Ja sam naravno odgovorio potvrdno, rekao je Giampiero Giron (85) koji je spreman vratiti se u jednu talijansku bolnicu kako bi se borio s korona virusom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Italija se već tjednima bori s pandemijom, a do sada je od posljedica virusa u toj zemlji preminulo najviše ljudi, točnije 8.215 ljudi. Anesteziolog i profesor je spreman vratiti se u operacijsku salu i pomagati svojim kolegama. 

Rođen je u Padovi, a svoje djetinjstvo je proveo u Veneciji. U mirovini je od 2010. godine.

- Iako sam Hipokratovu zakletvu izrekao 1961. godine, sjećam je se i dan danas. Danas i dalje mogu točno odraditi stvari i dobrog sam zdravlja - kaže ovaj talijanski liječnik koji smatra da i dalje može pridonijeti talijanskom zdravstvenom sustavu.

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • kike1 28.03.2020.

    Dobar članak a naši vladajuči bi trebali učiti od italije. Naši umirovljenici školovani iskusni su teret društvu i proračunu.daj im što više ljekova da što prije umru od mix tableta. Sramotno! Starije osobe treba cijeniti bez obzira na zanat i školu. Jer i obični građevinski radnik može puno toga pametno reči i ukazati ,,ne bi se rušile skele,otpadali krovovi za vrijeme malo jače bure da se u svakoj firmi sluša starijeg i iskusnog građevinarca a da ne govorimo u drugim djelatnostima..

  • Lažem 27.03.2020.

    Kao da su ga doveli pred streljački vod.

  • cisab 27.03.2020.

    Sto se cudite i otpisujete ljude, ako je netko dobrog zdravlja moze i te kako pomoci, isto kao sto ima tridestogodisnjaka beskorisnih i nesposobnih. Njegovo znanje iskustvo sigurno da su dragocijeni

Komentiraj...
Vidi sve komentare