To je to što me zanima!

Todorići sami sebi dali ugovor: Ako smo krivi, Agrokor plaća

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Tajni aneksi ugovora koji su s Agrokorom potpisali Ivica Todorić, sin Ivan i član uprave za financije Ivan Crnjac, kažu: Ako smo krivi, štetu treba platiti kompanija...
Vidi originalni članak

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ivica Todorić je bio predsjednik uprave, a sin Ivan Todorić predsjednik nadzornog odbora. To znači da su maltene ugovore međusobno, obiteljski potpisali. Crnjac je najviše prozivan zbog eventualnih lažiranja bilanci, a samo on je uz dvojac Todorića dobio sporni aneks. Iz Agrokora je priopćeno da ostali članovi uprave, pa niti drugi sin, Ante, nisu imali sporne anekse.

Na neki način, ovim osiguračima Todorići i Crnjac sami su sebe označili kao krivce za evetnualnu štetu. Jer da su uvjereni da nikakve štete nema, vjerojatno i ne bi potpisivali takve anekse prije prepuštanja Agrokora državi. Podsjetimo, ukupni dug koji je ostavljen s Agrokorom prelazi 50 milijardi kuna.

Sugovornik koji ih dobro poznaje uopće se ne čudi što su odlučili na tvrtku prebaciti sav trošak, a ne platiti iz svog džepa iako su više nego dobrostojeća obitelj.

- Oni su uvijek resurse tvrtke koristili za svoje privatne interese - kaže.

 

Idi na 24sata

Komentari 164

  • grabagraba 24.05.2017.

    Pa ako je ugovor tj aneks ugovora napravljen svjesno (a je), odnosno s namjerom da oni "operu ruke", znaci-na štetu Agrokora, zar se taj isti aneks ne moze proglasiti ništavnim?

  • 24.05.2017.

    Nažalost,sve je to u zakonskim okvirima,država je jamčila za agrokor,a znamo da uvijek samo jamac MORA platiti,a stvarni dužnik je oslobođen toga.....

  • 24.05.2017.

    A treći sin Zdravko, jel i on ima kakav ugovor osim mjesta ministra financija?

Komentiraj...
Vidi sve komentare