To je to što me zanima!

Trik koji će vas iznenadit: Rupa na dasci za rezanje ima svrhu!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Uštedite vrijeme pripreme obroka na način da koristite otvor na dasci za rezanje tako što kroz njega ubacite narezane namirnice u posudu. Povrće će završiti u posudi, a ne svuda okolo
Vidi originalni članak

Početkom ožujka na YouTubeu se pojavio video koji tvrdi kako otvor na daski za rezanje služi kako bi kroz njega lakše ubacili narezane namirnice u posudu. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Promjer otvora je manji od većine posuda, a dovoljno širok da kroz njega ubacite narezane namirnice. Nećete morati čistiti kuhinjsku površinu, a namirnice će biti maksimalno iskorištene. 

Potrudite se da prije svakog korištenja dasku temeljito operete. One su vrlo pogodne za razvoj mnogih bakterija koje štete ljudskom organizmu. Za dezinfekciju je najbolje koristiti octenu kiselinu, koja vrlo efektivno uklanja bakterijske kolonije. 

Kako biste izbjegli posjekotine i 'bježanje' daske, prije nego počnete pripremu obroka, sredstvom za čišćenje pošpricajte mjesto na koje ćete staviti dasku. Na pošpricanu površinu stavite kuhinjski papir, a zatim na njega dasku. U tom slučaju, kuhinjski papir djeluje kao ljepilo koje drži sve na mjestu. 

Kako biste uklonili neugodne mirise, možete prijeći preko daske s limunskim sokom koji ih neutralizira. 
 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • _petra_ 05.04.2019.

    od cega sve nastane clanak

  • 03.04.2019.

    a dobro je sve znat

  • marko.90 03.04.2019.

    O ovome sam čito na stranim medijima prije 2 tjedna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare