To je to što me zanima!

Vatreni performans: Umjetnik kraj MSU-a zapalio Yugo 45

Umjetnik Dalibor Martinis na neobičan je način najavio svoju izložbu u Muzeju suvremene umjetnosti - paležom. U garaži muzeja zapalio je preokrenuto Yugo 45 i pustio ga da izgori
Vidi originalni članak

Riječ je o performansu nazvanom "Vječna vatra gnjeva", a sam čin simbolizira bunu siromašnih protiv bogatih. Naime, kroz desetljeća su se narodi diljem svijeta protiv bogatih bunili paljenjima simbola bogatstva - automobila.

POGLEDAJTE VIDEO: Yugo 45 gorilo u garaži MSU-a

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dalibor Martinis ovim je činom približio bunt koji inače balansira na granici stvarnog i nestvarnog u nešto što sada svaki obični promatrač može pojmiti. Performans "Vatra vječnog gnjeva" već je izveden u Ljubljani, Grazu, Labinu, Subotici i Dubrovniku.

Izgoreno Yugo 45 postat će dijelom izložbe čije će otvorenje biti 6. prosinca, pod nazivom "Data Recovery 1969-2077".

Idi na 24sata

Komentari 13

  • longvillager 04.11.2016.

    Svašta je danas umjetnost... Sličan performans, isto u MSU, je bio i prije par godina kad je neki Nijemac zapalio gume na krovu pa je sukljao gusti crni dim; ljudi su panično zvali vatrogasce.

  • bukachev 04.11.2016.

    **** Admin **** : Poštovani, ukoliko mislite da je informacija nepotpuna ili pogrešna ili ste uočili bilo kakvu pogrešku - upotrijebite mogućnost prijave ispravka, koja se nalazi na dnu članka lijevo. Lp

  • fantazist 04.11.2016.

    Danas svatko može biti umjetnik jer umjetnost je drugi naziv za kruh bez motike.

Komentiraj...
Vidi sve komentare