To je to što me zanima!

Zašto ne bi trebali pospremati krevet ujutro? Šteti zdravlju...

Jeste li i vi jedna od onih osoba koja u jutarnjoj gužvi ne stigne složiti svoj krevet? Stručnjaci tvrde da je vaša lijenost zapravo dobra stvar. U posteljini na krevetu obično se nalazi oko 1.5 milijuna kućnih grinja koje negativno utječu na zdravlje, a čest su uzrok alergija i astme
Vidi originalni članak

Ova mikroskopska bića vole tamna i vlažna mjesta, a ne vole sunčana, topla i suha mjesta – upravo onakvo okruženje koje se dogodi ako nepospremljen krevet izložite suncu.

Istraživanje objavljeno u časopisu Experimental & Applied Acarology pokazalo je da nepospremljen krevet izložen suncu smanjuje količinu grinja na ovom mjestu.

POGLEDAJTE VIDEO: Zašto je bolje ne pospremati krevet kad se probudite?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Problem je u milijunima nevidljivih grinja koje žive u našim krevetima. Ta se životinjica hrani mrvicama mrtve kože koje padaju s naših tijela u naše kreveta. To čini madrace, deke, plahte i jastuke plodnim tlom za ova stvorenja. Kada spavamo duže vrijeme u krevetu, naša posteljina uzima vlagu iz naših tijela što omogućava grinjama da prežive i razmnožavaju se.

Znanstvenici stoga preporučuju jednostavan i učinkovit način da smanjite broj grinja u vašem krevetu - jednostavno ga ostavite nenamještenim. Za još bolji efekt, stručnjaci preporučuju perite posteljinu barem jednom tjedno u vrućoj vodi.

Idi na 24sata

Komentari 146

  • ChiSonoIo 11.12.2016.

    ....obavezno dnevno provjetravanje, pospremanje (nema šanse da ostavim nepospremljen krevet) i mijenjanje posteljine svaki tjedan....

  • Wrazica. 11.12.2016.

    Pospremati krevet ujutro obavezno, ali tek kad se posteljina prozraci. Nikako onako toplu :/

  • istox 11.12.2016.

    nije ni za kičmu dobro saginjat se... treba prvo kavu popit... i rakijicu

Komentiraj...
Vidi sve komentare