To je to što me zanima!

Zabavite se i zasladite na Lovranskoj Marunadi u listopadu!

Začinite svoju jesen ukusnim slasticama od čuvenogmaruna na lovranskoj Marunadi. Listopad na Opatijskoj Rivijeri već tri desetljeća živi u ritmu Marunade!
Vidi originalni članak

Ova tradicionalna gastronomska manifestacija duboko je ukorijenjena u primorski način života i svake godine privlači velik broj gostiju željnih zabave, plesa i dobrog zalogaja. Slastice spravljene od nadaleko poznatog lovranskog kestena maruna oduševiti će sve sladokusce, a uz maštovito pripremljena jela najbolje ide čašica ukusne medice ili mladog vina.

Razna jela od lovranskog kestena maruna pripremaju se po tradicionalnim receptima ovoga kraja i nude se mnogobrojnim gostima koji u ranu jesen pohode Lovran. Osim tradicionalnih pečenih kestena, u ponudi restorana i kavana, kao i na brojnim štandovima, mogu se dobiti i ukusni kolači, med, palačinke i ostale slastice – sve s okusom maruna.

Za sve one koji šetnju uskim lovranskim ulicama žele malo "začiniti" tu je sveprisutna čuvena medica, izuzetno popularna rakija od meda. Naravno, osim u Lovranu za vrijeme marunade možete se dobro zabaviti i u susjednoj Opatiji gdje brojni restorani i ostali ugostiteljski objekti također nude širok izbor jela od kestena.

Marunada je čak proglašena kao jedna od ključnih gastro manifestacija od strane britanskog Guardiana – nedjeljnog gastro priloga The Observer. Posjetite nas i kušajte marune i u našim hotelima

Idi na 24sata