To je to što me zanima!

Započeo projekt 'Snimi ovo!': Pružite priliku djeci iz domova!

U prostorijama Europskog doma Zagreb službeno je predstavljen neprofitni medijski projekt "Snimi ovo!" koji potiče aktivnu socijalizaciju mladih iz domova
Vidi originalni članak

Neprofitni medijski projekt "Snimi ovo!“ udruge Medijska tvornica, čije se provođenje sufinancira sredstvima Svjetske banke, te se provodi uz podršku Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Agencije za obrazovanje i odgoj, inicijativa je mladih za mlade koja potiče kvalitetno provođenje vremena te osposobljava mlade u domovima za nezbrinutu djecu. Ovaj se cilj namjerava postići putem medijske radionice koja se sastoji od aktivnosti koje promiču participaciju, te daju priliku mladima da usvoje nova znanja i vještine koje će im olakšati proces socijalizacije u zajednicu. Radionica će pružiti priliku svim zainteresiranim mladim osobama koje žive u domovima i stambenim zajednicama u Zagrebu i okolici da nauče osnove snimanja, montaže te audio i video produkcije tv spotova. Oformiti će se četiri tima mladića i djevojaka koji će zajedno osmisliti temu vezanu uz njihovu specifičnu životnu situaciju, te će svaka grupa snimiti jedan tv spot koji će tvoriti jedinstvenu medijsku kampanju za promicanje prava djece iz domova za nezbrinutu djecu na adekvatno školovanje te zapošljavanje. 

Projekt uključuje reformu – mijenjanje stavova ciljane skupine i poticanje na resocijalizaciju, participaciju korisnika – mlade osobe sudjelovati će aktivno u izradi medijske kampanje odnosno tv spotova - i osnaživanje korisnika – projektne aktivnosti doprinose jačanju sposobnosti, vještina i znanja mladih te im omogućavaju razvijanje osobnosti i olakšava uključivanje u društvene odnose.

Medijska radionica održati će se od 15. listopada do 15. prosinca 2011. u prostorijama Europskog doma u Zagrebu, a spotovi proizašli iz radionice prikazivati će se na HRT-u, NOVOJ TV, RTL-u i Z1 televiziji koje su ustupile besplatni medijski prostor. Spotovi će ekskluzivno biti prikazani na 24sata.hr i 24sata TV-u. 

U tijeku je izrada službene web stranice projekta pod nazivom stakleni-strop.hr koja će predstavljati platformu za pomoć mladima iz domova za nezbrinutu djecu u pronalasku posla, prakse ili izvora dodatnih sredstava potrebnih za njihovo daljnje školovanje. Vizija jest da se projekt nastavi i u sljedećim godinama te da se web stranica nakon početne ciljne skupine mladih iz domova, otvori i za druge marginalizirane skupine.

Glasnogovornik medijske kampanje u sklopu projekta je bivši nogometaš Goran Vlaović, a voditeljica projekta je Valerija Novak, predsjednica udruge Medijska tvornica.  

Pratite i dalje 24sata.hr jer ćemo vas redovno izvještavati o tijeku projekta, a upravo ovdje moći ćete i premijerno pogledati gotove uratke talentirane mladeži. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare