To je to što me zanima!

Žensko rukometno čudo iz Ivanić-Grada - nijedan poraz

Već treću godinu zaredom ekipa Ženskog rukometnog kluba Ivanić – djevojčice rođene 2000. godine prvakinje su Hrvatske, i to bez i jedne izgubljene utkamice!
Vidi originalni članak

Proteklog vikenda, od 10. do 13. travnja 2014. godine, u Poreču su u Sportskoj dvorani Žatika održane utakmice završnice prvenstva Hrvatske u rukometu za djevojčice; igračice rođene 2000. i mlađe. Nakon 5 krugova doigravanja između 16 klubova, u polufinale HRLD-a ušle su ekipe Podravke i Ivanića (9-12) te Splita 2010 i Osijeka (22-14), dok su u finalu Prvenstva Hrvatske igračice ŽRK Ivanić porazile Split 2010 rezultatom 18-14.

Time su djevojčice iz ŽRK Ivanić, igračice rođene 2000., već treću godinu zaredom obranile naslov prvakinja Hrvatske. Uz to s natjecanja su u Ivanić-Grad donijele još četiri laskava priznanja: najboljom vrataricom proglašena je Patricia Hren, najboljom obrambenom igračicom Dina Kurešić, titulu najbolje igračice prvenstva ponijela je Ana Malec, a za najboljeg trenera HRLD-a odabran je Goran Božić, trener ŽRK Ivanić.

A da nije riječ o slučajnosti, već o svojevrsnom ženskom rukometnom čudu, najbolje govori podatak da ova generacija 2000. djevojčica iz Ivanić-Grada u protekle 3 godine nije zabilježila nijedan poraz u natjecanjima Hrvatskoga rukometnog saveza. Čini se da hrvatski ženski rukomet ne mora strahovati za svoju budućnost!     

Idi na 24sata