To je to što me zanima!

Zlatni ćevap oborio rekorde - nametnut novi način zabave

I ZUHRA JE PRIZNAO: 24sata je nametnuo nove standarde zabave. Ne, to nije bilo još jedno događanje u metropoli, niti dosadno natjecanje...
Vidi originalni članak

PRVENSTVO HRVATSKE U ROŠTILJANJU, projekt koji se 2010. godine „dogodio“ iz čistog entuzijazma, svoj drugi rođendan, 2011. godine, proslavio je na najbolji mogući način...

U nedjelju je na Bundeku održan pravi gastro-rock spektakl na kojem se okupilo više od 8000 ljubitelja delicija s roštilja koji su proveli nezaboravno poslijepodne u društvu Gustafa i grill-majstora iz cijele Lijepe Naše.

Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju, projekt koji se 2010. godine “dogodio” iz čistog entuzijazma, tako je svoj drugi rođendan proslavilo na najbolji mogući način potvrdivši da je tajna njegove originalne recepture upravo u ljubavi prema druženju uz miris na vatri pečenog mesa i gljiva, strasti koja poput čarolije povezuje organizatore, široku publiku i kulinarske znalce, a kojoj su mogli svjedočiti svi koji su se našli na barem jednoj od pet stanica ovogodišnjeg natjecanja.

Vrhunac prvenstva bila je svakako jučerašnja finalna borba za Zlatni ćevap, na kojoj je osam ekipa, odnosno po dvije najbolje plasirane s prethodno održanih kvalifikacijskih susreta u Zagrebu, Osijeku, Zadru i Rijeci, svojim kulinarskim umijećem i vještinom u pranju roštilja pokušalo zadiviti strogi četveročlani gastro-sud kojim je predsjedala nutricionistica mr. Marina Krpan.

Opskrbljeni provjerenim domaćim sastojcima, neki su se natjecatelji držali tradicionalnih načina mariniranja i pečenja, dok su se drugi odlučili za kreativniji pristup.

Ćevap zlata vrijedan na kraju je ispekla ekipa Barchetta iz Ogulina, a drugo mjesto pripalo je timu Štajglec pive iz Zaboka. Posjetitelji su, pak, mogli sami ispeći svoj ručak u besplatnom roštilj-parku ili se okušati u Ćevapomlatu i Vegemlatu - brzinskom umlaćivanju ćevapčića, gljiva i salate. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju jedinstveni je projekt otvoren svima.

Idi na 24sata