To je to što me zanima!

Zlatni ćevap - Svi ga žele na svom tabletiću

Osim o običnom, šiš ili hajdučkom, u posljednje se vrijeme širom lijepe naše naveliko priča o i zlatnom ćevapu
Vidi originalni članak

ZLATNI ĆEVAP 2011. - jedina gastro nagrada za koju se bore i amateri i profesionalci bit će dodijeljena na zagrebačkom Bundeku u nedjelju 12. lipnja u sklopu rock spektakla koji organiziraju 24sata i Soundset. Osim o običnom, šiš ili hajdučkom, u posljednje se vrijeme širom Lijepe Naše naveliko priča i o Zlatnom ćevapu. Naravno, ne u istom kontekstu, jer ovu skulpturicu pozlačenu pravim 24-karatnim zlatom zasigurno nitko ne bi volio zagristi. 

Riječ je, ustvari, o nagradi koja će po drugi put pripasti najboljem domaćem roštilj-majstoru, odnosno roštilj-majstorici, vođi pobjedničkog tima 2. prvenstva Hrvatske u roštiljanju koje je nakon četiri održana kvalifikacijska susreta u Zagrebu, Osijeku, Zadru i Rijeci ušlo u svoju završnu fazu. Od nekoliko stotina prijavljenih ekipa, samo je njih 32 dobilo priliku pokazati kako se priprema i na vatri peče mljeveno meso, piletina, kotleti, kobasice i gljive. No za prolaz dalje nije bilo dovoljno osvojiti četveročlani žiri kulinarskim umijećem nego i nakon završetka posla svoj roštilj temeljito oprati i očistiti, što je bila nova disciplina najzabavnijeg gastronatjecanja u državi. 

To je najbolje pošlo za rukom timovima Štajglec pive, XXXL, Veseli ražnjići, Mljac mljac, Dica kalelarge, Klub garaža, Barchetta i Ugostiteljska škola Opatija koji su na izlučnim regionalnim natjecanjima osvojili prvo, odnosno drugo mjesto te će borbu za Zlatni ćevap nastaviti u nedjelju 12. lipnja od 17 sati na zagrebačkom Bundeku kad počinje dosad neviđeni gastrorock spektakl čiji su domaćini Gustafi i Zlatan Zuhrić Zuhra.

Idi na 24sata