Lifestyle

Komentari 14

Oreo keksi i bijela čokolada - savršen spoj za nepce

Novi internet hit recept: Oreo desert lako se radi, a odličan je

Influencerica koja se proslavila idejom da se može jesti slatko i održati savršenu liniju nedavno je objavila ideju o novom kolačiću za koji vam trebaju Oreo keksi i bijela čokolada

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Jamie Oliver otkriva nove, brze recepte, za razdoblje izolacije

Izlacija je mnoge navela da se okušaju u pekarskim i slastičarskim vodama, pa tako i poznatu food influencericu Eloise Head, na Instagramu i Tik Toku poznatu kao  @fitwaffle, koja odnedavno dijeli recepte koje je sama osmislila. Jedan od njih privukao je posebnu pozornost pratitelja i imao bezbroj pregleda - recept za Oreo slatke bombone, koji je toliko poseban da ga mnogi već sad nazivaju 'omiljenim zalogajem'. 

POGLEDAJTE VIDEO: Evo nekoliko vježbi za održavanje linije u izolaciji

Potrebna vam je limenka kondenziranog mlijeka (397 grama), 510 grama bijele čokolade, 20 Oreo keksa (koje treba zgnječiti)  i nekoliko njih za ukras, te masni papir za pečenje i kalup veličine 20x25 centimetara. 

Priprema započinje s limenkom kondenziranog mlijeka. Prebacite ga u lunac i pristavite na lahanu vatru. Dodajte bijelu čokoladu i stalno miješajte dok se ne otopi.Kad se mlijeko i čokolada povežu i zgusnu, ugasite i dodajte drobljene kekse, pa promiješajte lagano, da se sastojci povežu. Izlijte u kalup koji ste obložili papirom. 

Na vrh  dodajte ostatak zdrobljenih Oreosa i lagano ih pritisnite, tako da se zalijepe  i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa potom u hladnjaku 

Eloise kaže da će se smjesa u hladnjaku stisnuti u roku od dva sata, no treba ju izvaditi malo prije nego što ju narežete, da malo otpusti. Post je imao preko 2,5 milijuna pregleda na TikToku i 750.000 lajkova na Instagramu.

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Kremasta kava zaludjela svijet, baš ju svi sad rade u izolaciji

POGLEDAJTE VIDEO (kuhar Ivan Pažanin) #ZAJEDNO24SATA:

Najčitaniji članci