Lifestyle

Komentari 0

Trendovi uređivanja kose: Ove godine hit su fileri za kosu koji rekonstruiraju i potiču obnovu

Trendovi uređivanja kose: Ove godine hit su fileri za kosu koji rekonstruiraju i potiču obnovu

Kompanije za njegu kose u konstantnoj su potrazi za formulama koje će lasi učiniti čvršćom, a frizure bujnijima. Gradivni protein kose, keratin, uništavaju razni tretmani i bojanje, stoga joj treba konkretna pomoć

Trendovi u njezi kose ističu naglasak na prirodnu ljepotu i što jednostavnije održavanje na dnevnoj bazi. Pandemijski trendovi i dani u kojima nismo mogli do frizerskih salona, inspirirali su stručnjake u frizerskim kompanijama da nam pruže nešto što će kosu dugotrajno oporaviti. Došli su do nove varijante tretmana te mu dali ime - filer za kosu.

- Ova godina bit će u znaku filera za kosu. To je tretman koji rekonstruira strukturu kose te potiče obnovu lasi - priča zagrebačka frizerka i suvlasnica salona 'Do šminke i frizure za pol vure', Ana Kuštre.

- Kosa postaje punija i snažnija te spremna za nove procese kao što su razne tehnike bojanja i oblikovanja kose - objašnjava.

POGLEDAJTE VIDEO: Kosa u duginim bojama

Tretmani s filerima traju oko pola sata te su idealni za sve tipove kose, od kovrčave do ravne

Na kosu djeluje apsolutno sve iz okoline, baš kao i kod kože, no kosu uglavnom ne doživljavamo na taj način.

- Naše lasi i tjeme reagiraju na vanjske faktore kao što su kemijski procesi, učestala feniranja te pretjerana izloženost morskoj soli ili kloru. Unutarnji faktori koji štete kosi su stres, bolesti te nepravilna prehrana. Naime, baš kao i koža, i kosa sve pamti te po njoj možemo vidjeti u kakvom je stanju organizam, ona otkriva niz detalja - tumači Kuštre.

Dodaje kako upravo napredni, inovativni tretmani, kao što je filer, popravljaju te nedostatke te potiču kosu na brži i kompletniji oporavak. Fileri su posebne formule dostupne u salonima, stručnjaci prvo procijene stanje kose te odluče na koji će način pomoći kosi.

Nakon tretmana kosu je bitno održavati i njegovati kod kuće.

- Mi frizeri trebamo ujedno educirati klijente kako kosu održavati lijepom i kod kuće, jer će time produljiti rezultate samog tretmana koji smo im napravili - upozorila je frizerka i frizerska edukatorica.

Kosa je vrlo osjetljiva i tijekom zime, često smo pod kapama pa se zna doimati isušenom i nekako umornom. Frizerka zato predlaže kućne ili kupovne maske, barem jednom tjedno. Podsjeća i na pranje kapa - naročito ako ih nosimo svakodnevno. 

 

 

Najčitaniji članci