Obavijesti

Kolumne

Komentari 1

5 YouTube videa koje bi svaki 20-godišnjak trebao pogledati

5 YouTube videa koje bi svaki 20-godišnjak trebao pogledati
1

Prema procjenama, na YouTubeu se trenutno nalazi više od 200.000 GODINA videa. Međutim, u tom nepreglednom moru sadržaja, postoje oni neki videi kojima se vraćamo bez obzira na ogromnu konkurenciju.

VIDEO

Videi koji slijede u nastavku su oni koji su MENI “kliknuli” u određenom trenutku tijekom ranih dvadesetih. Međutim, to ih ne ograničava samo na 20-ineštogodišnjake. Neke od ovih videa gledam i dan danas i ne vidim zašto bih ih prestala gledati u svojim tridesetima ili četrdesetima.

Zašto su dvadesete ključne u kreiranju života koji želiš

U mjesecima kada je TeaTime bio samo ideja, naišla sam na ovaj Garyev video i odlučila da će baš on biti tema prvog teksta na TeaTimeu. Tako je, nekoliko mjeseci kasnije, nastao Quarter Life Crisis – “Ne znam što želim”. Iako mi Garyev sadržaj paše u samo određenim trenucima, ovo je bio jedan od njih, a više od milijun pregleda na YouTubeu govori da nisam jedina. U samo 4:40 minute saznaj kako najbolje iskoristiti sljedećih 5 godina svog života – #garystyle.

Zašto su dvadesete ključne u kreiranju života koji želiš (na znanstveniji način)

Za razliku od Garyevog specifičnog stila, Meg puno znanstvenije objašnjava kako najbolje iskoristiti svoje dvadesete i u što ulagati vrijeme kako bismo izgradili najbolji mogući temelj za godine koje slijede. Upravo sada odlučujemo o ostatku svog života – bravo za Meg i njenih 2 milijuna YouTube pregleda!

Od kuda krenuti i zašto strah nije opcija?

“Pročitati biografiju Stevea Jobsa” već dugo stoji na mom to-do popisu iz jednog jedinog razloga – ovaj govor je jedini commencement speech koji znam gotovo napamet. Ni filmovi, ni knjige, ni mišljenja drugih ljudi mi nikada nisu bila toliko zanimljiva kao tri lekcije koje je Steve u 15 minuta (i 30 milijuna pregleda) podijelio sa studentima Stanforda. Stay hungry, stay foolish.

Što ako ne želim klasičan posao?

Još jedan zanimljiv commencement speech koji sam poslušala baš u pravom trenutku. Pritom mislim na trenutak u kojem sam odlučila (privremeno) odustati od “tipično inženjerskih poslova” i dati priliku ovome što radim sada. Sa samo 300.000 pregleda, nedovoljno poznat i odličan za svakoga tko razmišlja “što nakon faksa?”.

P.S. Posebno zanimljiv kreativcima i potencijalnim freelancerima.

Kako doći do uspjeha koji navodno želimo?

Najčešća definicija uspjeha koju čujem ovih dana je – biti sretan. Upravo zbog toga je i Shawnov TEDx talk dospio na ovaj popis jer u njemu, u samo 12 minuta, objašnjava kako doći do te sreće koju svi (navodno) želimo. 1.500.000 YouTube pregleda za koje je, sigurna sam, zaslužan i odličan storytelling – priču s početka govora ćeš pamtiti i kada zaboraviš sve ostalo.

Kao netko tko jako voli ovakav tip videa, ne bih htjela da sve ostane na ovih pet. U komentarima podijeli svoj video koji ulazi u konkurenciju “videa koje bi svaki 20-godišnjak trebao pogledati”, a ja ću ga obavezno dodati na popis.

 

Navijam za tebe,

Tea

 

Izvorni tekst pročitajte ovdje

O autorici:


Bok, ja sam Tea, poduzetnica u nastajanju, inženjerka sa smislom za biznis, kreativka zaljubljena u ljude. I autorica bloga TeaTime. Inspirira me ideja da sami kreiramo život i karijeru kakvu želimo. Moj put prema tome možeš pratiti na bloguFacebooku i Instagramu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu